Κρεμλίνο: Κύριος στόχος η προστασία του Ντονμπάς - Πάνω από 2.000 ξένοι μισθοφόροι έχουν σκοτωθεί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρεμλίνο: Κύριος στόχος η προστασία του Ντονμπάς - Πάνω από 2.000 ξένοι μισθοφόροι έχουν σκοτωθεί
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι ο στόχος της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία παραμένει η προστασία του πληθυσμού στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι ο στόχος της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία παραμένει η προστασία του πληθυσμού στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς.

Σε τηλεφωνική ενημέρωση στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι κύριος στόχος στην Ουκρανία ήταν να «διασώσει και να διασφαλίσει» το Ντονμπάς από αυτό που χαρακτήρισε ως «βάρβαρες επιθέσεις» από τις ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου.

Παράλληλα, η Μόσχα δήλωσε σήμερα ότι λίγοι λιγότεροι από 7.000 «ξένοι μισθοφόροι» από 64 χώρες έχουν φθάσει στην Ουκρανία από την έναρξη της σύγκρουσης και πως σχεδόν 2.000 από αυτούς έχουν σκοτωθεί.

«Οι κατάλογοί μας, στις 17 Ιουνίου, περιλαμβάνουν μισθοφόρους και ειδικούς στους εξοπλισμούς από 64 χώρες συνολικά. Από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, 6.956 έχουν φθάσει στην Ουκρανία, 1.956 έχουν ήδη σκοτωθεί, 1.779 έχουν ξαναφύγει», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το ρωσικό υπουργείο προσθέτει πως η Πολωνία είναι ο «απόλυτος ηγέτης» μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών σε αριθμούς μαχητών που έχουν πάει στην Ουκρανία και ακολουθούν η Ρουμανία και η Βρετανία. Η ανακοίνωση συνοδεύεται από έναν πίνακα με τον αριθμό των ξένων μαχητών ανά εθνικότητα που έχουν πάει στην Ουκρανία και τις απώλειες που έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό.

Αναφέρει, για παράδειγμα, πως 59 Γάλλοι «μισθοφόροι» από τους 183 που πήγαν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν, σκοτώθηκαν αφότου ξεκίνησε η ρωσική επίθεση. Οι χώρες που σύμφωνα με τη Μόσχα έχουν καταγράψει τις περισσότερες απώλειες είναι η Πολωνία (378 θάνατοι), οι Ηνωμένες Πολιτείες (214), ο Καναδάς (162) και η Γεωργία (120).

Από την πλευρά τους, οι Ουκρανοί και οι Δυτικοί σύμμαχοί τους υπογραμμίζουν πως αν υπάρχουν μισθοφόροι, αυτοί βρίσκονται στο ρωσικό στρατόπεδο, κυρίως με την παρουσία στοιχείων του ομίλου Wagner, μισθοφόρων που έχουν αναπτυχθεί από τη Συρία μέχρι τη Λιβύη και το Μάλι.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνήτης της περιοχής του Μικολάγεφ, στη νότια Ουκρανία ανέφερε πως ρωσικό πλήγμα που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Μικολάγεφ, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό είκοσι. «Δύο θάνατοι και είκοσι τραυματίες σε ένα πλήγμα σε περιοχή κατοικιών προς το παρόν», ανέφερε ο Κιμ στον λογαριασμό του στο Telegram.

Αναβολή της ομιλίας Πούτιν στο Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης λόγω κυβερνοεπίθεσης

Την ίδια στιγμή, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που πραγματοποιείται στην Αγία Πετρούπολη, υπέστη μια κυβερνοεπίθεση, με αποτέλεσμα να τεθεί «εκτός λειτουργίας» το σύστημα διαπιστεύσεων, αναγκάζοντας τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να καθυστερήσει κατά μία ώρα την προγραμματισμένη του ομιλία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε τηλεφωνική ενημέρωση στους δημοσιογράφους ότι η κυβερνοεπίθεση άρχισε χθες, Πέμπτη, και έθεσε εκτός λειτουργίας το σύστημα διαπίστευσης και εισόδου των επισκεπτών του φόρουμ, προκαλώντας πλήθος προβλημάτων σε σχέση με την πρόσβαση τους.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι οι ειδικοί προσπαθούν να διορθώσουν το πρόβλημα και πως η κεντρική ομιλία του Πούτιν μετατίθεται για τις 15.00 (ώρα Ελλάδος).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: Επίσημα σε ενταξιακό καθεστώς Ουκρανία, Μολδαβία - Έχει εκπληρωθεί το 70% των προϋποθέσεων

Φυσικό αέριο: Μειώθηκαν 50% οι παραδόσεις από τη Ρωσία στη Σλοβακία

Εμπόριο Ελλάδας-Ρωσίας: Έλλειμμα 2,147 δισ. ευρώ το α' τετράμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider