Ουκρανία: Κρίσιμες ώρες για το Σεβεροντονέτσκ - Αποπέμφθηκε ο επικεφαλής ασφαλείας του Χαρκόβου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Κρίσιμες ώρες για το Σεβεροντονέτσκ - Αποπέμφθηκε ο επικεφαλής ασφαλείας του Χαρκόβου
Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς καθώς τα ρωσικά στρατεύματα έφτασαν στις παρυφές της ουκρανικής πόλης Σεβεροντονέτσκ στην επαρχία Λουχάνσκ, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της Σέρχιι Γκαϊντάι.

Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς καθώς τα ρωσικά στρατεύματα έφτασαν στις παρυφές της ουκρανικής πόλης Σεβεροντονέτσκ στην επαρχία Λουχάνσκ, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της Σέρχιι Γκαϊντάι.

Σύμφωνα με τον Γκαϊντάι, ρωσικά στρατεύματα επιτίθενται στην πόλη με κάθε είδους όπλα και με τη στήριξη της αεροπορίας, ενώ έχουν εισέλθει σε νοτιοανατολικές και βορειοανατολικές περιοχές της Σεβεροντονέτσκ.

«Δυστυχώς έχουμε απογοητευτικά νέα, ο εχθρός κινείται προς στην πόλη», επεσήμανε ο ίδιος μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Ο Ζελένσκι απέπεμψε τον επικεφαλής ασφαλείας του Χαρκόβου

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι απέπεμψε τον αρχηγό των υπηρεσιών ασφαλείας του Χαρκόβου (βορειοανατολικά), ο οποίος «δεν εργαζόταν για την υπεράσπιση της πόλης» από τότε που άρχισε η ρωσική εισβολή.

«Ήρθα, είδα και απέπεμψα τον αρχηγό των υπηρεσιών ασφαλείας της περιφέρειας (του Χαρκόβου), γιατί δεν εργαζόταν για την υπεράσπιση της πόλης ήδη από τις πρώτες ημέρες αυτού του πολέμου, αλλά σκεφτόταν μόνο τον εαυτό του», εξήγησε ο πρόεδρος Ζελένσκι στο καθημερινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, μετά την πρώτη του επίσκεψη στην ανατολική Ουκρανία από τότε που άρχισε η ρωσική εισβολή, στις 24 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά θα συναντήσει αργότερα σήμερα στο Κίεβο τον πρόεδρο της Ουκρανίας για να εκφράσει την αλληλεγγύη της Γαλλίας στην Ουκρανία και για να προσφέρει περισσότερη υποστήριξη στη χώρα, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το ταξίδι της Κολονά στην Ουκρανία γίνεται εν μέσω επικρίσεων από διπλωμάτες και πολιτικούς αναλυτές ότι η Γαλλία δεν κάνει αρκετά για να υποστηρίξει την Ουκρανία στον αγώνα της κατά της Ρωσίας.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν επίσης σήμερα για να επαναλάβουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εντείνουν τις επιθέσεις τους για να καταλάβουν το Σεβεροντονέτσκ, μια σημαντική πόλη στην περιφέρεια του Ντονμπάς, στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Η Μόσχα έχει θέσει προτεραιότητά της να θέσει πλήρως υπό τον έλεγχό της την πόλη αυτή.

«Αδιαπραγμάτευτη μας προτεραιότητα το Ντονμπάς» λέει ο Λαβρόφ

Η «απελευθέρωση» του Ντονμπάς στην Ουκρανία είναι «αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα» για τη Μόσχα, ενώ άλλα ουκρανικά εδάφη θα πρέπει να αποφασίσουν μόνα τους το μέλλον τους, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA που επικαλείται δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Η απελευθέρωση των περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, τις οποίες αναγνώρισε η Ρωσική Ομοσπονδία ως ανεξάρτητα κράτη, είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1, σύμφωνα με το RIA.

Για τα υπόλοιπα εδάφη στην Ουκρανία, «ο λαός θα πρέπει να αποφασίσει το μέλλον του στις περιοχές αυτές», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Στρατιώτες της πρώτης γραμμής που μάχονται στο Χάρκοβο, επισκέφτηκε σήμερα ο πρόεδρος Ζελένσκι

Πολωνία και Τσεχία ενισχύουν την Ουκρανία με στρατιωτικό εξοπλισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider