Για πρώτη φορά πάνω από τα επίπεδα του 2019 οι εμπορικές και επαγγελματικές πτήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για πρώτη φορά πάνω από τα επίπεδα του 2019 οι εμπορικές και επαγγελματικές πτήσεις
Οι παγκόσμιες κρατήσεις πτήσεων για ταξίδια αναψυχής αυξήθηκαν κατά 25% πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα τον Απρίλιο, σύμφωνα με την έκθεση.

Πάνω από τα επίπεδα του 2019 αυξήθηκαν οι διεθνείς πτήσεις αναψυχής αλλά και οι επαγγελματικές, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με την τρίτη ετήσια ταξιδιωτική έκθεση του Mastercard Economics Institute, με τίτλο «Travel 2022: Trends & Transitions», που δημοσιεύτηκε χθες.

Όπως αναφέρει το CNBC, μετά την ανάλυση 37 παγκόσμιων αγορών, η έκθεση διαπίστωσε ότι τα διασυνοριακά ταξίδια έφτασαν τα προ πανδημίας επίπεδα από τον Μάρτιο, γεγονός που αποτελεί ορόσημο καθώς από το 2020 και λόγω των περιορισμών τα εγχώρια ταξίδια είχαν κυριαρχήσει στον κλάδο.

Οι παγκόσμιες κρατήσεις πτήσεων για ταξίδια αναψυχής αυξήθηκαν κατά 25% πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα τον Απρίλιο, σύμφωνα με την έκθεση. Αυτό οφείλεται στον αριθμό των πτήσεων μικρών και μεσαίων αποστάσεων, οι οποίες ήταν υψηλότερες τον Απρίλιο σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019.

Οι πτήσεις αναψυχής μεγάλων αποστάσεων δεν υπολείπονται ιδιαίτερα. Μετά την έναρξη της χρονιάς στο -75% των επιπέδων πριν από την πανδημία, μια «άνευ προηγουμένου αύξηση» στις διεθνείς κρατήσεις πτήσεων οδήγησε αυτές τις πτήσεις οριακά κάτω από τα επίπεδα του 2019 σε λιγότερο από τρεις μήνες, σημειώνεται στην έκθεση.

Επιπλέον, στα τέλη Μαρτίου, οι κρατήσεις επαγγελματικών πτήσεων ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2019 για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, σηματοδοτώντας ένα βασικό ορόσημο για τις αεροπορικές εταιρείες που βασίζονται στην τακτική πελατειακή σχέση των εταιρικών επιβατών.

Η επιστροφή των επαγγελματικών ταξιδιών ήταν ταχεία, καθώς οι κρατήσεις επαγγελματικών πτήσεων ήταν μόνο το ήμισυ περίπου των προπανδημικών επιπέδων νωρίτερα φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ ζήτησε από αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν πτήσεις

Έρευνα από τη Mastercard: Τα ταξίδια το 2022 θα ξεπεράσουν τα επίπεδα πριν την πανδημία

Εκτοξεύεται η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια στη Μεσόγειο

gazzetta
gazzetta reader insider insider