Γερμανία: Κατασχέθηκε το μεγαλύτερο super yacht στον κόσμο - Ανήκει στον μεγιστάνα Ουσμάνοφ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Κατασχέθηκε το μεγαλύτερο super yacht στον κόσμο - Ανήκει στον μεγιστάνα Ουσμάνοφ
Στην κατάσχεση του Dilbar, του μεγαλύτερου super yacht παγκοσμίως, προχώρησαν οι γερμανικές αρχές, αφότου επιβεβαιώθηκε πως το μήκους 152 μέτρων υπερπολυτελές σκάφος συνδέεται με το Ρώσο μεγιστάνα Alisher Usmanov

Στην κατάσχεση του Dilbar, του μεγαλύτερου superyacht παγκοσμίως, προχώρησαν οι γερμανικές αρχές, αφότου επιβεβαιώθηκε πως το μήκους 152 μέτρων υπερπολυτελές σκάφος συνδέεται με το Ρώσο μεγιστάνα Αλισέρ Ουσμάνοφ, ο οποίος συγκαταλέγεται στην λίστα των προσώπων που έχουν επιβληθεί κυρώσεις από σειρά κρατών της Δύσης, στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, το Dilbar -η αξία του οποίου ξεπερνά τα 730 εκατ. δολάρια- κατασχέθηκε από τις γερμανικές αρχές την Πέμπτη, αφότου διαπιστώθηκε πως η θαλαμηγός ανήκει στην αδερφή του Ρώσου ολιγάρχη, Gulbakhor Ismailova.

Σημειώνεται πως το superyacht παρέμενε αγκυροβολημένο στο γερμανικό λιμάνι του Αμβούργου από τις αρχές Μαρτίου, καθώς οι γερμανικές αρχές είχαν απαγορεύσει τον απόπλου του μέχρι να διερευνηθεί το ιδιοκτησιακό του καθεστώς, σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές αρχές.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το Dilbar -το οποίο φέρει το όνομα της μητέρας του Ουσμάνοφ- διαθέτει δύο ελικοδρόμια αλλά και τη μεγαλύτερη εσωτερική πισίνα που έχει εγκατασταθεί ποτέ σε ιδιωτικό σκάφος.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος ολιγάρχης μπήκε τον Μάρτιο στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών και των αμερικανικών αρχών για τις σχέσεις που διατηρεί με το Κρεμλίνο και προσωπικά με τον πρόεδρο Πούτιν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το megayacht «Eclipse» των 590 εκατ. δολαρίων του Abramovich που δεν άγγιξαν οι κυρώσεις

Ρώσοι ολιγάρχες παίρνουν τα yacht από την Ευρώπη για να γλιτώσουν την κατάσχεση

gazzetta
gazzetta reader insider insider