Γκάγκα: Αναστέλλονται τα πρόστιμα των 100 ευρώ για ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γκάγκα: Αναστέλλονται τα πρόστιμα των 100 ευρώ για ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών
Στην αναστολή του μέτρου που προέβλεπε μηνιαίο διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ για όσους πολίτες άνω των 60 ετών δεν έχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού προχωράει το υπουργείο Υγείας, όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα.

Στην αναστολή του μέτρου που προέβλεπε μηνιαίο διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ για όσους πολίτες άνω των 60 ετών δεν είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού προχωράει το υπουργείο Υγείας, όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, η κ. Γκάγκα ανέφερε πως «πιθανότατα από τον επόμενο μήνα, οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν το διοικητικό πρόστιμο», ωστόσο τόνισε πως οι όποιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση το προσεχές χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης του διοικητικού προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

«Όλα αυτά εξετάζονται αυτή τη στιγμή. Το διοικητικό πρόστιμο είναι κάτι το οποίο απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει, γιατί -έστω και πολύ χαμηλά ραντεβού, αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να παίρνουμε και ραντεβού πρώτης δόσης. Όλα αυτά συνεκτιμώνται. Ο κύριος σκοπός όλων μας (…) είναι να επιστρέψουμε πλήρως σε μια κανονικότητα, αλλά αυτό είναι πολύ πρόωρο για να τεθεί από τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους.

Σημειώνεται, τέλος, πως το από την επιβολή του προστίμου εξαιρούνται όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα εκατόν ογδόντα (180) ημερών από τη νόσηση αλλά και όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τον εμβολιασμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Με το βλέμμα στους ετήσιους επανεμβολιασμούς – Τι θα γίνει με την 4η δόση

Μαγιορκίνης: Μέχρι το Πάσχα αναμένεται να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Εμβολιασμός: Η καλύτερη προστασία απέναντι στο σύνδρομο Long Covid - Η καμπάνια του υπ. Υγείας

gazzetta
gazzetta reader insider insider