Η Ισπανία έχει καταγράψει έως τώρα 4.500 πρόσφυγες από την Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ισπανία έχει καταγράψει έως τώρα 4.500 πρόσφυγες από την Ουκρανία
Ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ υψηλότερος, δήλωσε σήμερα ο Ισπανός υπουργός Μετανάστευσης Χοσέ Λουίς Εσκρίβα.

Περίπου 4.500 Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν καταγραφεί στην Ισπανία μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, αλλά ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ υψηλότερος, δήλωσε σήμερα ο Ισπανός υπουργός Μετανάστευσης Χοσέ Λουίς Εσκρίβα.

Πάνω από 3 εκατ. άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία σε αυτό που η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) περιέγραψε ως τη χειρότερη προσφυγική κρίση της Ευρώπης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τον πραγματικό αριθμό των προσφύγων διότι πολλοί πηγαίνουν απευθείας στις οικογένειές τους στην Ισπανία χωρίς να καταγράφονται από τις αρχές», ανέφερε ο υπουργός.

Η πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών έχει προσφερθεί να δεχθεί πρόσφυγες τις τελευταίες εβδομάδες σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η πίεση στις γειτονικές χώρες της Ουκρανίας ενώ συνεχίζεται η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Η Πολωνία έχει δεχθεί πάνω από 1,8 εκατ. Ουκρανούς έως τώρα ενώ η Ρουμανία και η Μολδαβία έχουν καταγράψει 435.432 και 337.215 ανθρώπους, αντίστοιχα, ύστερα από την εισβολή.

Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι περίπου 300.000 Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν φθάσει στη δυτική Ευρώπη από την αρχή του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισπανία: Δεσμεύτηκε γιοτ που πιστεύεται πως ανήκει στον CEO της Rosneft Ίγκορ Σέτσιν

Η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες καλεί τις χώρες να προσφέρουν προστασία σε όλους τους πρόσφυγες

Η Δανία διευκολύνει τη χορήγηση αδειών παραμονής στους ουκρανούς πρόσφυγες

gazzetta
gazzetta reader insider insider