ΥΠΕΞ Βρετανίας: Πρέπει να σταματήσουμε τον Πούτιν «πάση θυσία»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΥΠΕΞ Βρετανίας: Πρέπει να σταματήσουμε τον Πούτιν «πάση θυσία»
Επιφυλακτική ως προς το αποτέλεσμα των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας δήλωσε η βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας και πρόσθεσε ότι πρέπει να σταματήσουν τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν πάση θυσία.

Επιφυλακτική ως προς το αποτέλεσμα των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας δήλωσε η βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας και πρόσθεσε ότι πρέπει να σταματήσουν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν πάση θυσία.

«Είμαι επιφυλακτική ως προς τις ειρηνευτικές συνομιλίες ενόσω ο Πούτιν συνεχίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Πρέπει να εφαρμόσει μια εκεχειρία και να αποσύρει τα στρατεύματά του για να ληφθούν σοβαρά υπόψη αυτές οι ειρηνευτικές συνομιλίες. Πρέπει να σταματήσουμε τον Πούτιν "πάση θυσία"», δήλωσε η Τρας στην τηλεόραση του BBC.

«Αν δεν εξασφαλίσουμε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα χάσει στην Ουκρανία, η πιθανότητα είναι ότι θα θέλει να προχωρήσει και πιο πέρα. Πρέπει να τον σταματήσουμε πάση θυσία. Είναι τόσο σημαντικό να σταματήσουμε τον Βλαντίμιρ Πούτιν, είναι μια πραγματική απειλή που αντιμετωπίζει ο κόσμος», πρόσθεσε η Τρας.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ επανέλαβε ότι το ΝΑΤΟ θα απαντήσει, αν ρωσικοί πύραυλοι προσγειωθούν σε έδαφος ΝΑΤΟϊκής χώρας παρότι είπε ότι μια τέτοια επίθεση είναι «πολύ απίθανη».

Από την πλευρά του, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης του NATO στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Συμφωνώ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και άλλους συμμάχους στο ότι δεν πρέπει να υπάρξει ένοπλη σύρραξη ανάμεσα στο NATO και στη Ρωσία. Κανείς δεν μπορεί να το θέλει αυτό», τόνισε ο κ. Σολτς κατά τη διάρκεια εκδήλωσης τυπικά αφιερωμένης σε οικονομικά θύματα που οργάνωσε η εφημερίδα Die Welt στο Βερολίνο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider