Πούτιν: Οι συνομιλίες συνεχίζονται - Υπάρχει πρόοδος και θετικές αλλαγές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πούτιν: Οι συνομιλίες συνεχίζονται - Υπάρχει πρόοδος και θετικές αλλαγές
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι υπήρχε κάποια πρόοδος στις συνομιλίες της Μόσχας με την Ουκρανία, χωρίς, ωστόσο, να δίνει λεπτομέρειες.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι υπήρχε κάποια πρόοδος στις συνομιλίες της Μόσχας με την Ουκρανία, χωρίς, ωστόσο, να δίνει λεπτομέρειες.

«Υπάρχουν ορισμένες θετικές αλλαγές, μου αναφέρουν διαπραγματευτές της δικής μας πλευράς», δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντησή του με τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται «πρακτικά σε καθημερινή βάση».

Ο Πούτιν δεν έδωσε λεπτομέρειες αλλά στις δηλώσεις του που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά ανέφερε ότι θα υπεισέλθει σε λεπτομέρειες με τον Λουκασένκο.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης του προέδρου Πούτιν με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένκσι.

Διαβάστε ακόμα - Κρεμλίνο: Η σύγκρουση θα τερματιστεί όταν η Δύση πάρει στα σοβαρά τις ανησυχίες μας

«Ουδείς αποκλείει το ενδεχόμενο μιας συνάντησης ανάμεσα στον Πούτιν και τον Ζελένσκι. Θεωρητικά είναι πράγματι δυνατή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ, επισημαίνοντας παράλληλα πως «ενδεχόμενη συνάντηση θα πρέπει να είναι επιμελώς προετοιμασμένη για να παραγάγει αποτελέσματα».

Ωστόσο, λίγο νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή στον στρατό του να διευκολύνει την αποστολή «εθελοντών» μαχητών στην Ουκρανία σε απάντηση στο ότι δρομολογείται η αποστολή, σύμφωνα με τον ίδιο, «μισθοφόρων» από τη Δύση.

«Αν βλέπετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να πάνε εκεί εθελοντικά και το κάνουν όχι για τα χρήματα, αλλά για να βοηθήσουν αυτούς που ζουν στο Ντονμπάς, τότε θα πρέπει να τους δώσουμε αυτό που θέλουν και να τους βοηθήσουμε να πάνε στη ζώνη μάχης», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, απαντώντας σε σχετική πρόταση του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Σε λίστα καταζητούμενων η εκπρόσωπος του Ναβάλνι

Οι ρωσικές αρχές ενέταξαν την Κίρα Γιάρμις, την εκπρόσωπο Τύπου του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, σε κατάλογο καταζητούμενων διεθνώς και επιδιώκουν τη φυλάκισή της, δείχνει σήμερα βάση δεδομένων της ρωσικής αστυνομίας.

Η Γιάρμις έφυγε από τη Ρωσία πέρυσι, αφού δικαστήριο επέβαλε περιορισμό για 18 μήνες στην ελεύθερη μετακίνησή της για παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας για την αναχαίτιση της πανδημίας της COVID-19.

Οι ρωσικές αρχές έχουν προβεί σε σκληρή καταστολή της αντιπολίτευσης και πολλοί από τους πιο εξέχοντες συμμάχους του Ναβάλνι έχουν εγκαταλείψει τη Ρωσία φοβούμενοι επιβολή περιορισμών ή φυλάκιση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider