Εισβολή στην Ουκρανία: Η Μόσχα αναπτύσσει αλεξιπτωτιστές για την φύλαξη του Τσερνόμπιλ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εισβολή στην Ουκρανία: Η Μόσχα αναπτύσσει αλεξιπτωτιστές για την φύλαξη του Τσερνόμπιλ
Η Ρωσία θα αναπτύξει δυνάμεις αλεξιπτωτιστών για την φύλαξη του κλειστού πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ, που βρίσκεται κοντά στο Κίεβο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας.

Η Ρωσία θα αναπτύξει δυνάμεις αλεξιπτωτιστών για την φύλαξη του κλειστού πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ, που βρίσκεται κοντά στο Κίεβο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Τα επίπεδα της ραδιενέργειας στον σταθμό είναι κανονικά, δήλωσε ο εκπρόσωπος. Από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει 118 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, πρόσθεσε.

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας κατέλαβαν το νησί Ζμίνι, στη Μαύρη Θάλασσα, αφού παραδόθηκαν 82 Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονταν εκεί. Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι 13 συνοριοφύλακες που βρίσκονταν στο νησί αυτό, νότια του λιμανιού της Οδησσού, σκοτώθηκαν από τα πυρά ρωσικού πολεμικού πλοίου.

Μπαράζ επιθέσεων σε πολιτικούς στόχους καταγγέλλει η Ουκρανία

Η Ρωσία βομβάρδισε 33 πολιτικούς στόχους στην Ουκρανία τις προηγούμενες 24 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών, την ώρα που τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν προς το Κίεβο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

«Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι δεν πλήττουν πολιτικούς στόχους. Όμως 33 πολιτικοί στόχοι έχουν πληγεί τις προηγούμενες 24 ώρες», μετέδωσε το πρακτορείο επικαλούμενο τον Βαντίμ Ντενισένκο, αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στα χέρια των Ρώσων το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ

gazzetta
gazzetta reader insider insider