Βρετανία: Θετική στον κορονοϊό η βασίλισσα Ελισάβετ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Θετική στον κορονοϊό η βασίλισσα Ελισάβετ
Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν για την 95χρονη μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου

Τελευταία ενημέρωση: 15:47

Θετική στον κορονοϊό διαγνώστηκε η βασίλισσα Ελισάβετ του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ την Κυριακή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η 95χρονη μονάρχης της χώρας εμφανίζει ήπια συμπτώματα της νόσου. «Θα συνεχίσει να λαμβάνει ιατρική φροντίδα και θα ακολουθήσει όλες τις απαραίτητες οδηγίες» ανέφερε το παλάτι.

H Ελισάβετ είχε τις προηγούμενες μέρες βρεθεί με τον γιο της, πρίγκιπα Κάρολο, που βρέθηκε θετικός στη νόσο.

Η υγεία της βασίλισσας, της μακροβιότερης και γηραιότερης μονάρχη στον κόσμο, βρίσκεται στο προσκήνιο αφού τον περασμένο Οκτώβριο είχε περάσει μια νύχτα στο νοσοκομείο για αδιευκρίνιστο λόγο και έλαβε σύσταση από τους γιατρούς να ξεκουραστεί.

Την Τετάρτη η βασίλισσα Ελισάβετ ενημέρωσε το προσωπικό των Ανακτόρων ότι δεν μπορεί να κινηθεί εύκολα μετά την πρώτη δια ζώσης εκτέλεση των καθηκόντων της αφότου ο 73χρονος Κάρολος, βρέθηκε θετικός.

Ευχές για ανάρρωση από τον Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, ΜπόριςΤζόνσον σημείωσε σε ανάρτηση του στο Twitter πως «είμαι σίγουρος πως μιλώ εκ μέρους όλων ευχόμενος στη βασίλισσα ταχεία ανάρρωση από τον κορονοϊό και μια γρήγορη επιστροφή της σε καλή κατάσταση υγείας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider