Βρετανία - Κορονοϊός: Ανοιχτά όλα τα σενάρια - Χωρίς καραντίνα ακόμα και από αυτόν τον μήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία - Κορονοϊός: Ανοιχτά όλα τα σενάρια - Χωρίς καραντίνα ακόμα και από αυτόν τον μήνα
Ο Μπόρις Τζόνσον άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, όπως το να άρει το μέτρο της καραντίνας ακόμα και από αυτόν τον μήνα. 

Τα σχέδια του να άρει όλα τα μέτρα, ακόμα και την υποχρέωση καραντίνας, έναν μήνα νωρίτερα ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με το BBC.

Αυτή τη στιγμή, όποιος βρεθεί «θετικός» στον κορονοϊό στη Βρετανία, πρέπει να μπει σε αυτο - απομόνωση για τουλάχιστον πέντε ημέρες. Το μέτρο αυτό ισχύει μέχρι και τις 24 Μαρτίου, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα.

Όμως ο Μπόρις Τζόνσον άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, όπως το να άρει το μέτρο της καραντίνας ακόμα και από αυτόν τον μήνα.

Μιλώντας στη Βουλή ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλως πως εφόσον διατηρηθεί «η ενθαρρυντική τάση» των επιδημιολογικών δεικτών, ο ίδιος αναμένει πως θα μπορέσει να ανακοινώσει έναν μήνα νωρίτερα από το καθορισμένο την πλήρη κατάργηση των εγχώριων περιορισμών που εξακολουθεί να ορίζει ο νόμος, περιλαμβανομένης της υποχρέωσης απομόνωσης για όσους διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορονοϊό.

Αυτή την ώρα, τα μέτρα που παραμένουν σε ισχύ στην Αγγλία περιλαμβάνουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δομές υγείας και επιτρέπουν προαιρετικά σε καταστήματα και επιχειρήσεις να ζητούν από πελάτες υγειονομικό πιστοποιητικό Covid.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: 66.183 νέες μολύνσεις, 314 θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19

gazzetta
gazzetta reader insider insider