Ινδία: Σε υψηλό 8μήνου ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ινδία: Σε υψηλό 8μήνου ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού
India Covid-19
Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων που έχουν καταγραφεί στην ασιατική χώρα από την αρχή της πανδημίας ανέρχεται σε 37,9 εκατομμύρια.

Στην Ινδία καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο 282.970 νέα κρούσματα covid-19, ο υψηλότερος αριθμός εδώ και οκτώ μήνες, με έναν επιδημιολόγο να προειδοποιεί ότι θα περάσουν εβδομάδες προτού τα στοιχεία για τις νοσηλείες και τους θανάτους δείξουν πόσο σοβαρό είναι το πιο πρόσφατο κύμα της επιδημίας, που οφείλεται κυρίως στο παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον.

Οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι το Όμικρον προκαλεί μικρότερο αριθμό νοσηλειών και θανάτων σε σχέση με το Δέλτα, από το οποίο πέθαναν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πέρυσι.

Όμως ο Ταρούν Μπατναγκάρ, του ICMR Εθνικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας στο Τσενάι, δήλωσε ότι η επίπτωση του τρέχοντος κύματος μολύνσεων θα φανεί σε λίγο καιρό.

“Πρέπει να ανησυχούμε για τις νοσηλείες και τους θανάτους που θα έρθουν αργότερα”, τόνισε μιλώντας στο Reuters. “Πάντα υπάρχει ένα μεσοδιάστημα δύο- τριών εβδομάδων”.

Με τα σημερινά κρούσματα ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων που έχουν καταγραφεί στην Ινδία από την αρχή της πανδημίας ανέρχεται σε 37,9 εκατομμύρια, ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ. Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 441 το προηγούμενο 24ωρο και συνολικά έχουν φτάσει τους 487.202.

Η υποήπειρος του 1,3 δισεκ. κατοίκων καταγράφει τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη, μετά τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τη Βραζιλία, και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως, μετά τις ΗΠΑ, σύμφωνα τουλάχιστον με τα επίσημα δεδομένα.

Αν και ο αριθμός των νέων μολύνσεων σημειώνει πτώση στις μεγάλες πόλεις της Ινδίας, τα κρούσματα σε εθνικό επίπεδο θα φτάσουν στην κορύφωσή τους στα μέσα Φεβρουαρίου.

Περίπου το 70% των 939 εκατομμυρίων ενηλίκων στην Ινδία έχει ανοσοποιηθεί πλήρως κατά της covid-19 και έχει ήδη ξεκινήσει εκστρατεία για τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων στους υγειονομικούς και σε όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Όμως εκατομμύρια άνθρωποι ακόμη αναμένουν να κάνουν μία πρώτη δόση εμβολίου και ο Μπατναγκάρ επικαλέστηκε αναφορές από κάποια κρατίδια, σύμφωνα με τις οποίες οι ανεμβολίαστοι και όσο δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως αποτελούν περισσότερο από το 90% όσων νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ινδία: Σε υψηλό 8μήνου ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού

gazzetta
gazzetta reader insider insider