Ειδήσεις | Διεθνή
11-01-2022 | 18:15

Η Σκωτία αρχίζει να χαλαρώνει τους περιορισμούς κατά της Όμικρον

Newsroom
Μοιράσου το
Η Σκωτία αρχίζει να χαλαρώνει τους περιορισμούς κατά της Όμικρον
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Σκωτία θα ξεκινήσει την άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού, τα οποία επιβλήθηκαν στο τέλος της περσινής χρονιάς, ξεκινώντας από την κατάργηση των ορίων στον αριθμό των θεατών σε μεγάλες εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους, όπως οι αγώνες ποδοσφαίρου και ράγκμπι, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον.

Τον Δεκέμβριο, η Σκωτία πήγε ένα βήμα παραπέρα, σε σύγκριση με όσα έκανε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον στην Αγγλία, προκειμένου να αναχαιτίσει τη διασπορά της παραλλαγής Όμικρον. Η κυβέρνησή της επέβαλε περιορισμούς στους εσωτερικούς χώρους και τις μεγάλες εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με την πρωθυπουργό της Σκωτίας, η συμπεριφορά των πολιτών και τα πρόγραμμα αναμνηστικών δόσεων βοήθησαν στο να αποτραπούν τα χειρότερα σενάρια που είχαν διατυπωθεί τον περασμένο μήνα, όταν η Σκωτία ακύρωσε τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς.

«Από την επόμενη εβδομάδα, θα ξεκινήσουμε να άρουμε τα μέτρα που εισήχθησαν πριν από τα Χριστούγεννα, όμως θα το κάνουμε με σταδιακό και προσεκτικό τρόπο, ξεκινώντας με την κατάργηση των ορίων συμμετοχής στις ζωντανές εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους από τη Δευτέρα», είπε η Στέρτζον ενώπιον του κοινοβουλίου.

Είπε, επίσης, ότι, αν και η κατάσταση είναι αναμφίβολα σοβαρή, ο δείκτης της αύξησης των νοσηλειών έχει αρχίσει να μειώνεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.