Πέτσας: Στο τραπέζι νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέτσας: Στο τραπέζι νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους
Μπορεί να αποκλειστούν ακόμα και από τους εξωτερικούς χώρους εστίασης.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων περιορισμών για τους ανεμβολίαστους πολίτες , ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το skai.gr, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες αφορά πως θα ανακοπεί το πολύ μεγάλο κύμα της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίζεται η κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα χωρίς μεγάλες διαταραχές.

Εξήγησε πως εκτός από το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, στο τραπέζι βρίσκεται το ζήτημα της πρόσβασης των ανεμβολίαστων ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης, ωστόσο οι ειδικοί είναι εκείνοι που θα συνεδριάσουν και θα αποφασίσουν ως σώμα την εισήγησή τους προς την κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που θα χρειαστεί. Εύχομαι να μην χρειαστεί να πάρουμε κανένα άλλο μέτρο αν κάνουμε το απλό μέτρο: να πάμε να κάνουμε το εμβόλιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τα πρόστιμα των ανεμβολίαστων άνω των 60

Για την επιβολή προστίμων στους πολίτες άνω των 60 που δεν θα έχουν εμβολιαστεί έως τις 15 Ιανουαρίου, ο κ. Πέτσας άφησε ένα παράθυρο παράτασης, λέγοντας ότι έως τότε «έχουμε μέρες» και «όταν φτάσουμε στην ημέρα εκείνη θα δούμε τι πρέπει να γίνει».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, εξήγησε ότι η αύξηση του εμβολιασμού στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα είναι πολύ μεγάλη και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο ρυθμός αυτός θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Για το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός εμβολιασμός από την ηλικία των 50, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι είναι κάποια από τις επιλογές που συζητούνται στην επιτροπή, θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες και η κυβέρνηση θα αποφασίσει όταν φτάσει σχετική εισήγηση στα χέρια της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πέτσας: Έρχεται επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού με ηλικιακά κριτήρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider