ΗΠΑ: Η ασφυκτική πίεση από την Όμικρον οδηγεί στην αναβολή χειρουργικών επεμβάσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η ασφυκτική πίεση από την Όμικρον οδηγεί στην αναβολή χειρουργικών επεμβάσεων
Οι διοικητές των νοσοκομείων λένε ότι οι ελλείψεις στο προσωπικό έχουν αυξηθεί τον τελευταίο μήνα καθώς ιατρονοσηλευτικό προσωπικό μπαίνει σε καραντίνα.

Τα νοσοκομεία στις ΗΠΑ αναβάλλουν τις εκλεκτικές χειρουργικές επεμβάσεις (Σ.τ.Σ: εκλεκτική χειρουργική επέμβαση είναι ο όρος που δίνεται σε όλες τις μη επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις για τις οποίες η εισαγωγή στο νοσοκομείο μπορεί να καθυστερήσει για τουλάχιστον 24 ώρες) για να ελευθερώσουν το προσωπικό και τις κλίνες εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού που οφείλονται στην υψηλά μεταδιδόμενη παραλλαγή Όμικρον.

Οι διοικητές των νοσοκομείων λένε ότι οι ελλείψεις στο προσωπικό έχουν αυξηθεί τον τελευταίο μήνα καθώς ιατρονοσηλευτικό προσωπικό απομονώνεται ή μπαίνει σε καραντίνα αφού μολύνεται και το ίδιο ή εκτίθεται στον ιό.

Το νοσοκομειακό σύστημα σε σχεδόν τις μισές αμερικανικές πολιτείες, περιλαμβανομένων του Μέριλαντ, της Βιρτζίνια και του Οχάιο, έχει ανακοινώσει ότι θα αναβάλλει τις εκλεκτικές χειρουργικές επεμβάσεις, όπως διαπιστώνει μια ανασκόπηση δημοσίων δηλώσεων και δημοσιευμάτων τοπικών μέσων ενημέρωσης που έκανε το Reuters, και τουλάχιστον τρεις πολιτειακές κυβερνήσεις --της Νέας Υόρκης, του Ιλινόις και της Μασαχουσέτης--έχουν προτείνει ή ήδη επιβάλει την αναβολή αυτών των επεμβάσεων σε πολιτειακό επίπεδο.

Οι περισσότερες περιοχές όπου τα νοσοκομεία αναστέλλουν τα χειρουργεία αυτά είτε κατέγραψαν κορύφωση ή αύξηση στα ημερήσια ποσοστά νοσηλειών ασθενών με COVID-19 τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, όπως προκύπτει από τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών.

Η αύξηση κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον έχει αναγκάσει τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας να αναβάλλουν τις εκλεκτικές χειρουργικές επεμβάσεις στο μεγαλύτερο νοσοκομείο στις ΗΠΑ που ασχολείται με την κλινική έρευνα, μετέδωσε το Reuters.

Η αναστολή των εκλεκτικών χειρουργικών επεμβάσεων κινδυνεύει να προκαλέσει συσσωρευμένα κρούσματα, απώλειες εκατομμυρίων δολαρίων στα νοσοκομεία και σε κάποιες περιπτώσεις να οδηγήσει σε σοβαρή νόσηση και θανάτους.

Η φροντίδα που θεωρείται εκλεκτική μπορεί να είναι κρίσιμη, λέει η Σίνθια Κοξ, η αντιπρόεδρος του Οικογενειακού Ιδρύματος Κάιζερ.

Δεκάδες χιλιάδες περισσότεροι άνθρωποι από ό,τι θα ήταν αναμενόμενο έχασαν τη ζωή τους από αίτια που δεν συνδέονται με την COVID στη διάρκεια της πανδημίας και κάποιοι από αυτούς τους θανάτους θεωρείται ότι συνδέονται με την αργοπορημένη φροντίδα, λέει η ίδια.

"Συχνά πρόκειται για χειρουργεία καρκίνου ή για άλλα είδη φροντίδας που χρειάζεται να πραγματοποιηθούν έγκαιρα για την ασφάλεια και την υγεία των ασθενών".

Το Τζονς Χόπκινς χρειάστηκε να επιβάλει πρωτόκολλα κρίσεως σε ένα από τα νοσοκομεία του, το Ιατρικό Κέντρο Johns Hopkins Bayview, καθυστερώντας εκλεκτικά χειρουργεία και μεταφέροντας αλλού το προσωπικό του, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Ντάνι Τζέικομπς.

Το νοσοκομείο της Βαλτιμόρης, για παράδειγμα, σημείωσε αύξηση 360% στους νοσηλευόμενους με COVID-19 τον Δεκέμβριο, τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει καταγράψει από την αρχή της πανδημίας, προσθέτει ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider