Κεραμέως: Τρία δεδομένα συνηγορούν στο άνοιγμα των σχολείων - Σήμερα οι κρίσιμες αποφάσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κεραμέως: Τρία δεδομένα συνηγορούν στο άνοιγμα των σχολείων - Σήμερα οι κρίσιμες αποφάσεις
Αύξηση των self test που γίνονται εβδομαδιαίως στους μαθητές από 2 σε 3 αλλά και για αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων σε περίπτωση κρούσματος.

Σήμερα στις 14:00 είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αποτιμηθεί η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και να γίνουν οι κρίσιμες εισηγήσεις για το άνοιγμα των σχολείων.

Αμέσως μετά, εφόσον υπάρξει συμφωνία, είναι προγραμματισμένο να γίνουν ανακοινώσεις από τους υπουργούς, Υγείας, Θάνο Πλεύρη και Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Αυξάνονται τα τεστ στους μαθητές

Προκειμένου να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία, γίνονται συζητήσεις για αύξηση των self test που γίνονται εβδομαδιαίως στους μαθητές από 2 σε 3 αλλά και για αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων σε περίπτωση κρούσματος, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ.

Το βασικό σενάριο που συζητά η κυβέρνηση είναι τα τμήματα να κλείνουν όταν νοσεί με κορονοϊό το 30%+1 των μαθητών έναντι 50%+1 που ίσχυε μέχρι τώρα, ενώ σε περίπτωση κρούσματος σε rapid τεστ θα υποβάλλονται όλοι οι μαθητές και όχι μόνο οι κοντινές επαφές.

Κεραμέως: 3 δεδομένα συνηγορούν στο άνοιγμα των σχολείων

Τα τρία δεδομένα που συνηγορούν στη δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων επεσήμανε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στην «Καθημερινή».

Κατά πρώτον, μέσα στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές φορούν απαραιτήτως τις μάσκες τους, σε αντίθεση με ό,τι συνηθίζεται όταν οι μαθητές βγαίνουν για παιχνίδι ή για διασκέδαση με τους φίλους τους. Κατά δεύτερον, όταν τα σχολεία λειτουργούν διά ζώσης και με φυσική παρουσία γίνονται συστηματικά τεστ στους μαθητές, ενώ τρίτο, ισχύει ειδικό πρωτόκολλο αυστηρών ελέγχων όταν υπάρξει κρούσμα στην τάξη.

«Είναι προτιμότερο τα παιδιά να έρχονται στο σχολείο και να γίνονται έλεγχοι εντός του σχολικού πλαισίου παρά το αντίθετο», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider