Βρετανία: Ξανά αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων - Πάνω από 180.000 μολύνσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Ξανά αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων - Πάνω από 180.000 μολύνσεις
Κατεγράφησαν πάνω από 50.000 περισσότερα κρούσματα σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Ακόμα ένα αρνητικό ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων κορονοϊού, μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, σημειώθηκε στη Βρετανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ειδικότερα, το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν 183.037 νέες μολύνσεις, αυξημένες άνω των 50.000 κρουσμάτων σε σχέση με χθες, Τρίτη, όταν κατεγράφησαν 128.685 κρούσματα.

Οι θάνατοι των ασθενών από τη νόσο το τελευταίο 24ωρο έφτασαν τους 57, όταν χθες είχαν διαμορφωθεί σε 18.

Σημειώνεται πως νωρίτερα την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον βρέθηκε σε εμβολιαστικό κέντρο και έστειλε μήνυμα για τις απειλές της νόσου προς τους ανεμβολίαστους πολίτες.

«Λυπάμαι που το λέω αυτό, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που καταλήγουν αυτή τη στιγμή στην εντατική θεραπεία στα νοσοκομεία μας είναι άνθρωποι που δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση. Έχω μιλήσει με γιατρούς που λένε ότι οι αριθμοί φτάνουν έως και στο 90% όσων βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, για αυτούς που δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση. Αν δεν είσαι εμβολιασμένος, είναι οκτώ φορές πιο πιθανό να καταλήξεις στο νοσοκομείο ούτως ή άλλως», είπε ο Τζόνσον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Σπάει τα ρεκόρ» η Όμικρον στη Βρετανία - Πάνω από 129.000 νέα κρούσματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider