Η Βρετανία αρνείται να «κόψει» σε 5 μέρες την καραντίνα για τον κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Βρετανία αρνείται να «κόψει» σε 5 μέρες την καραντίνα για τον κορονοϊό
Το ζήτημα της χρονικής διάρκειας της καραντίνας είναι ένα από τα προβλήματα που έχει θέσει στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.

Η κυβέρνηση της Αγγλίας δεν είναι πρόθυμη να ακολουθήσει το παράδειγμα πολλών άλλων χωρών, όπως των ΗΠΑ, για σύντμηση του χρόνου καραντίνας για άτομο που νοσούν από κορονοϊό στις 5 μέρες, όπως ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Κλόε Σμιθ.

Μιλώντας στο BBC, η Σμιθ ανέφερε πως πρόσφατα η κυβέρνηση μείωσε τον χρόνο καραντίνας από τις 10 στις 7 μέρες, ενώ πρόσθεσε πως το Λονδίνο θέλει να διασφαλίσει ότι αυτό το μέτρο θα δουλέψει χωρίς να εξετάζεται η περαιτέρω μείωση της καραντίνας στις 5 μέρες.

Σημειώνεται πως η καραντίνα των 7 ημερών αφορά μόνο την Αγγλία, με τη Βόρεια Ιρλανδία, τη Σκωτία και την Ουαλία να τηρούν αυστηρότερους κανόνες.

Όπως αναφέρει το Blooomberg, το ζήτημα της χρονικής διάρκειας της καραντίνας είναι ένα από τα προβλήματα που έχει θέσει στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον η αναζωπύρωση της πανδημίας και η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα.

Το Λονδίνο έχει τονίσει πως δεν πρόκειται να λάβει νέα περιοριστικά μέτρα μέχρι την Πρωτοχρονιά ενώ χθες ανακοινώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων κορονοϊού στη Βρετανία, με σχεδόν 130.000 μολύνσεις σε ένα 24ωρο.

Προειδοποιήσεις Τζόνσον στους ανεμβολίαστους

Σημειώνεται πως νωρίτερα την Τετάρτη ο Τζόνσον βρέθηκε σε εμβολιαστικό κέντρο και έστειλε μήνυμα για τις απειλές της νόσου προς τους ανεμβολίαστους πολίτες.

«Λυπάμαι που το λέω αυτό, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που καταλήγουν αυτή τη στιγμή στην εντατική θεραπεία στα νοσοκομεία μας είναι άνθρωποι που δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση. Έχω μιλήσει με γιατρούς που λένε ότι οι αριθμοί φτάνουν έως και στο 90% όσων βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, για αυτούς που δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση. Αν δεν είσαι εμβολιασμένος, είναι οκτώ φορές πιο πιθανό να καταλήξεις στο νοσοκομείο ούτως ή άλλως», είπε ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι η πολύ μεγάλη πρόοδος του εμβολιαστικού προγράμματος επιτρέπει στην Αγγλία να μη λάβει για την ώρα αυστηρότερα μέτρα κατά του κορωνοϊού. «Η μετάλλαξη Όμικρον συνεχίζει να προξενεί πραγματικά προβλήματα. Βλέπουμε τα κρούσματα να αυξάνονται στα νοσοκομεία. Αλλά είναι προφανώς ηπιότερη από την μετάλλαξη Δέλτα και είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε με τον τρόπο που το κάνουμε», συμπλήρωσε.

Κάλεσε εκ νέου τον κόσμο να διασκεδάσει «με λογική και προσοχή» την Πρωτοχρονιά, κάνοντας ένα γρήγορο διαγνωστικό τεστ πριν συναντηθεί με φίλους και να προσέλθει για την τρίτη δόση του εμβολίου. «Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά πόσο ζωτικής σημασίας είναι να κάνουμε την ενισχυτική δόση», είπε ο Μπόρις Τζόνσον, λέγοντας ότι η τρίτη δόση «κάνει τεράστια διαφορά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Σπάει τα ρεκόρ» η Όμικρον στη Βρετανία - Πάνω από 129.000 νέα κρούσματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider