Ινδία: Ξεκινά εμβολιασμούς σε έφηβους 15- 18 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ινδία: Ξεκινά εμβολιασμούς σε έφηβους 15- 18 ετών
Η φαρμακευτική εταιρεία Bharat Biotech International έκανε γνωστό ότι το εμβόλιο της με την ονομασία Covaxin έλαβε επείγουσα έγκριση για χρήση σε παιδιά άνω των 12 ετών.

Η Ινδία θα ξεκινήσει τους εμβολιασμούς στην ηλικιακή ομάδα 15- 18 ετών, αναφέρει το Bloomberg. Παράλληλα θα ξεκινήσει μια εβδομάδα αργότερα τις ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό για το προσωπικό στον τομέα της υγείας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Ινδός πρωθυπουργός Νερέντα Μόντι

Επίσης, όπως δήλωσε ο Μόντι, οι πολίτες που είναι 60 ετών και άνω και πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα θα μπορούν από τον Ιανουάριο να λάβουν ενισχυτικές δόσεις.

Μέχρι στιγμής η Ινδία έχει καταγράψει 451 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στα 17 κρατίδια της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας. Συνολικά η χώρα έχει καταγράψει σχεδόν 34,8 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού.

Λίγο μετά τις ανακοινώσεις του Μόντι, η φαρμακευτική εταιρεία Bharat Biotech International έκανε γνωστό ότι το εμβόλιο της με την ονομασία Covaxin έλαβε επείγουσα έγκριση για χρήση σε παιδιά άνω των 12 ετών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ινδία: Η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται στη χώρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider