Δημοσκόπηση MARC: Πρωτιά ΝΔ- Το ΚΙΝΑΛ αρχίζει να “ζορίζει” τον ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση MARC: Πρωτιά ΝΔ- Το ΚΙΝΑΛ αρχίζει να “ζορίζει” τον ΣΥΡΙΖΑ
Ανακατατάξεις στο χώρο της “κεντροαριστερής πολυκατοικίας” ύστερα από την εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Δημοσκόπηση της MARC που δημοσιεύει σήμερα το “Πρώτο Θέμα”, δείχνει ότι έχουν αρχίσει οι ανακατατάξεις στον χώρο της “κεντροαριστερής πολυκατοικίας” ύστερα από την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Και αυτό διότι σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης το ΚΙΝΑΛ παρουσιάζει σημαντική άνοδο καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 15,2% στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων. Μάλιστα σε πρότερη δημοσκόπηση της MARC στα τέλη Νοεμβρίου το ΚΙΝΑΛ συγκέντρωνε ποσοστό 9%.

Στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει απώλεια δυνάμεων καθώς συγκεντρώνει 19,2%, ποσοστό μειωμένο από το 21,7% της δημοσκόπησης της MARC του Νοεμβρίου.

Σταθερά πρώτη η ΝΔ

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να κυριαρχεί στις προτιμήσεις με ποσοστό 33% (ελαφρά μειωμένο από το 33,7% του Νοεμβρίου)- με την απόσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ να φτάνει το 13,8%.

Οι υπόλοιποι

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το ΚΚΕ λαμβάνει 5,3%, η Ελληνική Λύση 4,6% και το ΜέΡΑ25 2,1%.

Έκπληξη Ανδρουλάκη στη δημοφιλία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με τη δημοσκόπηση παραμένει πρώτος στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 52,1%. Όμως την έκπληξη έκανε ο νεοεκλεγείς αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, καθώς ο Νίκος Ανδρούλακης με ποσοστό 45,4% κατέλαβε τη θέση των προτιμήσεων. Ακολουθεί με 31,8% ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, που άφησε στην τέταρτη θέση το Αλέξη Τσίπρα που κατέγραψε ποσοστό 30,2%. Τις δύο τελευταίες θέσεις κατέλαβαν ο Γιάνης Βαρουφάκης με 19,1% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 14,9%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider