Γερμανία: Η Σάσκια Έσκεν και ο Λαρς Κλινγκμπάιλ εξελέγησαν Πρόεδροι του SPD

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Η Σάσκια Έσκεν και ο Λαρς Κλινγκμπάιλ εξελέγησαν Πρόεδροι του SPD
Τόσο οι δύο συμπρόεδροι όσο και ο μελλοντικός Γενικός Γραμματέας ανήκουν στην αριστερή πτέρυγα του SPD.

Η Σάσκια Έσκεν και ο Λαρς Κλινγκμπάιλ είναι το νέο ηγετικό δίδυμο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), μετά την εκλογή τους από το τακτικό Συνέδριο, ενώ ως νέος Γενικός Γραμματέας προτάθηκε ο πρώην αρχηγός της Νεολαίας του κόμματος Κέβιν Κιούνερτ.

Η Σάσκια Έσκεν, συμπρόεδρος του SPD από το 2019, επανεξελέγη με 76,7%, ενώ ο Λαρς Κλινγκμπάιλ, μέχρι τώρα Γενικός Γραμματέας, έλαβε το 86,3% των ψήφων και διαδέχεται τον Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς, ο οποίος αποχώρησε από την ενεργό πολιτική.

Τόσο οι δύο συμπρόεδροι όσο και ο μελλοντικός Γενικός Γραμματέας ανήκουν στην αριστερή πτέρυγα του SPD, αντίθετα από τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο οποίος δεν είχε θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία.

«Θέλουμε να αλλάξουμε αυτή τη χώρα, να την κάνουμε πιο ισχυρή και πιο δίκαιη. Θέλω να βοηθήσω ώστε το SPD να γίνει το αριστερό λαϊκό κόμμα που χρειάζεται τόσο επειγόντως η Γερμανία», δήλωσε η κυρία Έσκεν, ενώ ο κ. Κλινγκμπάιλ τόνισε ότι η εκλογική νίκη του SPD «δεν αρκεί», καθώς τώρα, όπως είπε, «είναι η ευκαιρία για μια σοσιαλδημοκρατική δεκαετία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider