Όμικρον: Προειδοποίηση για έως και 60.000 κρούσματα στη Βρετανία μέχρι τα Χριστούγεννα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Όμικρον: Προειδοποίηση για έως και 60.000 κρούσματα στη Βρετανία μέχρι τα Χριστούγεννα
Η Όμικρον εξαπλώνεται με πιο γρήγορους ρυθμούς στη Βρετανία απ' ότι στη Νότια Αφρική, ανέφερε κορυφαίος Βρετανός επιδημιολόγος.

Την άποψη πως η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού εξαπλώνεται με πιο γρήγορους ρυθμούς στη Βρετανία απ' ότι στη Νότια Αφρική και ότι τα κρούσματα στην ευρωπαϊκή χώρα μπορεί να ξεπεράσουν τα 60.000 ανά ημέρα μέχρι τα Χριστούγεννα, εξέφρασε ο κορυφαίος Βρετανός επιδημιολόγος, Τζον Έντμουντς.

Όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας σε ιατρικό συνέδριο, είναι πιθανό να υπάρχουν περισσότερα κρούσματα της Όμικρον στη χώρα από αυτά που δείχνουν οι έλεγχοι και τα τεστ.

Ο Έντμουντς, που εργάζεται στον London School of Economics, δήλωσε πως η Όμικρον αποτελεί «μεγάλο πισωγύρισμα» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καλώντας παράλληλα τους πολίτες να εμβολιαστούν όσο το δυνατό πιο γρήγορα.

Υπενθυμίζεται πως οι κρατικές υγειονομικές αρχές της Βρετανίας έχουν υπολογίσει πως τουλάχιστον το 50% των νέων κρουσμάτων μέχρι το τέλος του 2021 θα είναι μολύνσεις με την Όμικρον, εάν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό η εξάπλωση της μετάλλαξης στη χώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ν. Αφρική: Ξεκινά η διάθεση ενισχυτικών δόσεων καθώς η Όμικρον εξαπλώνεται

gazzetta
gazzetta reader insider insider