Ειδήσεις | Ελλάδα
07-12-2021 | 11:53

Συνάντηση Στυλιανίδη - Δημητριάδη για τη θωράκιση της χώρας απέναντι στους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής

Newsroom
Μοιράσου το
Συνάντηση Στυλιανίδη-Δημητριάδη για τη θωράκιση απέναντι στους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Υπερταμείου Γρηγόρη Δημητριάδη, που εποπτεύει την πλειονότητα των δημοσίων επιχειρήσεων, είχε την Δευτέρα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, καθώς η χώρα θωρακίζεται ενόψει των κινδύνων που εγκυμονεί η κλιματική αλλαγή αξιοποιώντας, εκτός από τις δυνατότητες που προσφέρει η Ε.Ε. με τους μηχανισμούς που έχει ήδη συστήσει,  και όλες τις δυνάμεις της για την ενίσχυση των προστατευτικών υποδομών.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπερταμείου, οι δύο άνδρες επισήμαναν την ανάγκη ταχείας ανταπόκρισης της χώρας μας στους διαφαινόμενους κινδύνους λόγω της ιδιαίτερης γεωγραφικής θέσης της, με πρώτο βήμα την ενίσχυση των υποδομών.  

Όπως μάλιστα σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης, ζητώντας τη συμβολή του Υπερταμείου, η θωράκιση των υποδομών της χώρας, αλλά και γενικότερα η ενίσχυση της ανθεκτικότητάς της με απτό τρόπο έναντι των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για το νέο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Στο πλαίσιο της στρατηγικής του Υπουργείου στη βάση του τρίπτυχου Πρόληψη-Ετοιμότητα/Προετοιμασία-Ανθεκτικότητα, κάθε συνέργεια προς τον σκοπό αυτό μεταξύ φορέων είναι πολύτιμη, υπογράμμισε. 

Από την πλευρά του, ο κ. Δημητριάδης δήλωσε απόλυτα σύμφωνος, τονίζοντας ότι  η κλιματική αλλαγή είναι κρίσιμη παράμετρος στην αναπτυξιακή πολιτική του Υπερταμείου και των θυγατρικών του. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αυτό αντικατοπτρίζεται στο στρατηγικό σχέδιο του Υπερταμείου για την ερχόμενη τριετία.

Σε συνέχεια της συνάντησής τους, οι κ.κ. Στυλιανίδης και Δημητριάδης θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας εντός του αμέσως προσεχούς διαστήματος. Κατόπιν αυτού, θα ακολουθήσουν εξειδικεύσεις της συνεργασίας με τις δημόσιες επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.