ΟΗΕ: Έκκληση να ανοίξουν τα σύνορα στους Αφγανούς που ζητούν άσυλο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΗΕ: Έκκληση να ανοίξουν τα σύνορα στους Αφγανούς που ζητούν άσυλο
Το Ιράν, το Πακιστάν και το Τατζικιστάν απελαύνουν ολοένα και μεγαλύτερους αριθμούς Αφγανών από τον Αύγουστο, μετά την κατάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν.

Έκκληση απευθύνει σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στις γειτονικές χώρες του Αφγανιστάν να δεχθούν τους Αφγανούς που θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, ακόμη και αυτούς που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα, καθώς η εσωτερική κατάσταση επιδεινώνεται και οι άνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενους κινδύνους.

Το Ιράν, το Πακιστάν και το Τατζικιστάν απελαύνουν ολοένα και μεγαλύτερους αριθμούς Αφγανών από τον Αύγουστο, μετά την κατάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν, σημειώνει η UNHCR, και ζητεί να σταματήσουν οι απελάσεις, καθώς οι Αφγανοί μπορεί να αντιμετωπίσουν διώξεις στη χώρα τους, όπου στο στόχαστρο των νέων αρχών βρίσκονται οι θρησκευτικές και εθνοτικές μειονότητες, όπως και οι ακτιβιστές.

"Η UNHCR καλεί όλες τις χώρες που έχουν νέες αφίξεις Αφγανών να κρατήσουν ανοιχτά τα σύνορά τους σε αυτούς που χρήζουν διεθνούς προστασίας", επισημαίνει ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φιλίπο Γκράντι σε ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες: Getty Images/ Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αφγανιστάν: Η Παγκόσμια Τράπεζα εξετάζει τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider