Φον Ντερ Λάιεν: Σε μία πανδημία δεν μπορεί να υπάρξει καμία απραξία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φον Ντερ Λάιεν: Σε μία πανδημία δεν μπορεί να υπάρξει καμία απραξία
Ο τρόπος που λειτούργησαν οι αρχές στη Νότια Αφρική με την εμφάνιση του νέου παραλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού «είναι πρότυπο για το πώς η διεθνής συνεργασία πρέπει να λειτουργεί μπροστά στις διασυνοριακές απειλές», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Ο τρόπος που λειτούργησαν οι αρχές στη Νότια Αφρική με την εμφάνιση του νέου παραλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού «είναι πρότυπο για το πώς η διεθνής συνεργασία πρέπει να λειτουργεί μπροστά στις διασυνοριακές απειλές», τόνισε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση της Παγκόσμιας Συνόδου για την Υγεία.

«Σε μία πανδημία δεν μπορεί να υπάρξει καμία απραξία» υπογράμμισε η κ. Φον Ντερ Λάιεν.

«Ακόμη έχουμε μπροστά μας καθήκοντα που επείγουν. Καθώς μιλάμε, η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με την απειλή μιας νέας υψηλά μεταδιδόμενης παραλλαγής της COVID19, την 'Όμικρον'. Δεν είναι η πρώτη παραλλαγή. Αυτή τη φορά ο κόσμος έδειξε ότι μαθαίνει», προσέθεσε.

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν επισήμανε ότι «η αναλυτική δουλειά της Νότιας Αφρικής και η διαφάνεια στο να μοιραστεί τα αποτελέσματά της ήταν απαραίτητο για να επιτραπεί μία ταχεία παγκόσμια απάντηση. Χωρίς αμφιβολία έσωσε πολλές ζωές και είναι πρότυπο για το πώς η διεθνής συνεργασία πρέπει να λειτουργεί μπροστά στις διασυνοριακές απειλές».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider