Διεθνή
15-11-2021 | 09:46

ΗΠΑ: Χάκερς έστειλαν ψευδή emails με την υπογραφή του FBI - «Δεν απέσπασαν δεδομένα»

Newsroom
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Χάκερς έστειλαν ψευδή emails με την υπογραφή του FBI - «Δεν απέσπασαν δεδομένα»
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ έλαβαν ψευδή email από την ηλεκτρονική διεύθυνση της αμερικάνικης υπηρεσίας FBI, στο πλαίσιο κυβερνοεπίθεσης από χάκερς άγνωστης ταυτότητας.  

Σύμφωνα με το NBC NEWS οι κακόβουλοι χάκερς απέστειλε μαζικά «spam» ηλεκτρονικά μηνύματα από έναν server που ανήκει στο FBI.

Συγκεκριμένα, τα ψευδή μέιλ προέρχονταν από έναν διακομιστή του FBI που προωθεί ειδοποιήσεις στην Επιχειρηματική Πύλη Επιβολής του Νόμου (LEEP), την οποία χρησιμοποιεί η υπηρεσία προκειμένου να επικοινωνήσει με το κράτος και τις τοπικές υπηρεσίες. Ο διακομιστής δεν ήταν τμήμα της υπηρεσίας εταιρικών email του FBI, προσέθεσε το FBI.

Σήμερα, το FBI δήλωσε πως οι χάκερ δεν είχαν πρόσβαση σε οποιαδήποτε δεδομένα ή προσωπικές πληροφορίες στο δίκτυό του, ενώ ανέφερε ότι διόρθωσε την τρωτότητα του λογισμικού που επέτρεψε την επίθεση.

Τα ψευδή ιμέιλ προειδοποιούσαν για μια κυβερνοεπίθεση και φαινόταν να προέρχονται από μια νόμιμη ηλεκτρονική διεύθυνση του FBI που έληγε σε @ic.fbi.gov, ανέφερε το FBI.

 

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και το NBC NEWS.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

FBI: Σοβαρή απειλή για τις ΗΠΑ οι τζιχαντιστές και οι εγχώριοι εξτρεμιστές

Οι ΗΠΑ κατηγορούν Ουκρανό χάκερ για κυβερνοεπίθεση - Κατασχέθηκαν 6 εκατ. δολάρια σε λύτρα