O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μεταβαίνει στο Παρίσι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μεταβαίνει στο Παρίσι
Θα συμμετάσχει στο 4ο Φόρουμ του Παρισιού για την Ειρήνη, στη Διάσκεψη για τη Λιβύη και στην 41η Σύνοδο της Γενικής Συνδιάσκεψης της Unesco.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μεταβαίνει αύριο στο Παρίσι, όπου θα συμμετάσχει στο 4ο Φόρουμ του Παρισιού για την Ειρήνη, στη Διάσκεψη για τη Λιβύη και στην 41η Σύνοδο της Γενικής Συνδιάσκεψης της ΟΥΝΕΣΚΟ, καθώς και στις εκδηλώσεις για τα 75χρονα του Οργανισμού, που θα πραγματοποιηθούν διαδοχικά στις 11 - 13 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει στις εργασίες του Φόρουμ για την Ειρήνη, όπου θα εξεταστούν διεθνείς πρωτοβουλίες για αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού.

Επίσης, ανάμεσα σε άλλα, θα συζητηθούν θέματα που άπτονται των προσπαθειών για αντιμετώπιση της πανδημίας, της διατήρησης της διεθνούς συνεργασίας προς όφελος της παγκόσμιας ειρήνης, της παγκόσμιας διακυβέρνησης στον τομέα της υγείας, της κλιματικής αλλαγής, της κυβερνοασφάλειας, της αντιμετώπιση του φαινομένου της παραπληροφόρησης, των απειλών κατά των δημοσιογράφων, της ισότητας των φύλων και άλλα.

Στις 12 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη για τη Λιβύη, την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, με τη συμμετοχή ηγετών κρατών της περιοχής - περιλαμβανομένου και του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος θα προβεί σε παρέμβαση - ενόψει και των εκλογών που θα διεξαχθούν στη Λιβύη τον προσεχή Δεκέμβριο.

Κατά την παραμονή του στη γαλλική πρωτεύουσα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει σε αρχηγούς κρατών, η γενική γραμματέας της ΟΥΝΕΣΚΟ Οντρέ Αζουλέ στο πλαίσιο της Συνόδου της 41ης Γενικής Συνδιάσκεψης της ΟΥΝΕΣΚΟ που πραγματοποιείται τον Νοέμβριο στο Παρίσι.

Στο Παρίσι τον Πρόεδρο της Kύπρου θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Προέδρου Ανδρέας Ιωσήφ και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider