Διεθνή
02-11-2021 | 12:11

HSBC: Γιατί η Ελβετία είναι ο καλύτερος προορισμός εργασίας για τους... ξενιτεμένους

Newsroom
Μοιράσου το
HSBC: Γιατί η Ελβετία είναι ο καλύτερος προορισμός εργασίας για τους... ξενιτεμένους
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το εντυπωσικό περιβάλλον και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που προσφέρει η Ελβετία είναι μόνο δύο από τους πολλούς λόγους οι οι εκπατρισμένοι απολαμβάνουν να ζουν στην χώρα.

Σύμφωνα με έρευνα της HSBC, στην οποία συμμετείχαν 20.460 άνθρωποι που δουλεύουν σε 46 χώρες - μακριά από την πατρίδα τους - έδειξαν πως η Ελβετία είναι με διαφορά το αγαπημένο μέρος για να ζει και να δουλεύει κανείς. Μάλιστα η χώρα βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. 

Το 93% όσων ερωτήθηκαν, απάντησαν πως από τη στιγμή που μετακόμισαν στην Ελβετία βελτιώθηκε το επίπεδο ζωής τους και την ψήφισαν ως μία από τις καλύτερες χώρες «γενικότερης ευημερίας», μαζί με την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. 

Και παρότι το κόστος ζωής είναι υψηλό, όπως ακριβά τρόφιμα και προϊόντα ρουχισμού, οι κάτοικοι βλέπουν ως θετικό το ότι υπάρχουν λιγότερα εισαγώμενα προϊόντα και υπάρχει η τάση να πωλούνται τρόφιμα τοπικής παραγωγής. 

Σε αυτό φυσικά βοηθάνε και οι «καλοί» μισθοί. 

Όπως αναφέρεται, η περιοχή της Γενεύης το 2020 ανακοίνωση την εφαρμογή κατώτατου μισθού στα 23 ελβετικά φράγκα την ώρα, το οποίο είναι το υψηλότερο ωρομίσθιο στον κόσμο. 

Παράλληλα, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, το μέσο ενοίκιο στην Ελβετία το 2019 ήταν 1.362 ελβετικά φράγκα, το μήνα. 

Οι κάτοικοι δεν πληρώνουν φόρους για το εθνικό σύστημα υγείας και οι υπόλοιποι φόροι είναι «σχετικά χαμηλοί», αναφέρει χαρακτηριστικά το CNBC. Οι απουσία εισφορών για το εθνικό σύστημα υγείας «ανεβάζει» το κόστος ιατροφαμακευτικής κάλυψης, καθώς οι κάτοικοι της Ελβετίας υποχρεώνονται με νόμο να πληρώνουν ασφάλεια υγείας αν θέλουν να ζήσουν στη χώρα, κάτι που δεν φαίνεται να ενοχλεί την πλειοψηφία των κατοίκων, καθώς οι υπηρεσίες είναι υψηλού επιπέδου και περιλαμβάνουν παροχές που θα ήταν δύσκολο να αποκτήσουν σε άλλες χώρες. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελβετία: Απελευθερώνει δισεκατομμύρια για την υποστήριξη των φτωχότερων χωρών της ΕΕ

Ελβετία: Δημοψήφισμα ενέκρινε το γάμο των ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία παιδιών

MUST READ

Το χρηματιστήριο της Ελβετίας ξεκινά αγορά ψηφιακών συναλλαγών