Αγορές | Ξένα Χρηματιστήρια
10-09-2021 | 14:36

Το χρηματιστήριο της Ελβετίας ξεκινά αγορά ψηφιακών συναλλαγών

Newsroom
Μοιράσου το
Το χρηματιστήριο της Ελβετίας ξεκινά αγορά ψηφιακών συναλλαγών
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το χρηματιστήριο της Ελβετίας (SIX) έλαβε άδεια από τις αρμόδιες ρυθμιστικές της χώρας για να ξεκινήσει την αγορά ψηφιακών συναλλαγών.

Μετά από τις δύο άδειες που εξασφάλισε από την αρχή της χώρας, (FINMA) το SIX ξεκινά πλέον τον δείκτη Digital Exchange για συναλλαγές blockchain,. «ανοίγοντας» τον δρόμο για συναλλαγές κρυπτονομισμάτων στο μέλλον.

Το SIX δεν ανακοίνωσε το πότε θα ξεκινήσει η νέα πλατφόρμα ή το ποια στοιχεία ενεργητικού θα συναλλάζονται στη νέα αγορά.

Ο Τόμας Ζιμπ, επικεφαλής του SIX, ανέφερε στο πρόσφατο παρελθόν ότι η ελβετική αγορά στοχεύει στο να κάνει δεκτά στις συναλλαγές και στις διαπραγματεύσεις μετοχών τα ψηφιακά νομίσματα. 

Σύμφωνα με το CNBC,  το ψηφιακό χρηματιστήριο θα μπορούσε να προσφέρει μια ρυθμιζόμενη εναλλακτική λύση στα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων, πολλά από τα οποία λειτουργούν εκτός των καθορισμένων κανόνων.

Το Binance, το κορυφαίο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης στον κόσμο, έχει αντιμετωπίσει αρκετές προειδοποιήσεις και απειλές από τις αρχές σε όλο τον κόσμο. Αλλά και η Coinbase, η οποία είναι μια οργανωμένη επιχείρηση, έχει δεχθεί επικρίσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγορά (SEC) των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Και η Ουκρανία προχωρά στην αναγνώριση των κρυπτονομισμάτων - Τι αλλάζει στην ευρωπαϊκή χώρα