Μπαράζ σεισμών στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης - 4,5 Ρίχτερ η ισχυρότερη δόνηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπαράζ σεισμών στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης - 4,5 Ρίχτερ η ισχυρότερη δόνηση
Ο ισχυρότερος σεισμός μετρήθηκε στα 4,5 Ρίχτερ στις 11:12 της Πέμπτης, ενώ νωρίτερα είχαν ακολουθήσει μικρότερες δονήσεις, μεγέθους έως και 3,7 Ρίχτερ

Σειρά σεισμικών δονήσεων σημειώνεται τις τελευταίες ώρες στην περιοχή κοντά στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης, με τους πολίτες της περιοχές να προσπαθούν ακόμα να συνέλθουν από τις καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ προ εβδομάδων.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο ισχυρότερος σεισμός μετρήθηκε στα 4,5 Ρίχτερ στις 11:12 της Πέμπτης, ενώ νωρίτερα είχαν ακολουθήσει μικρότερες δονήσεις, μεγέθους έως και 3,7 Ρίχτερ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 11:27 καταγράφηκε δόνηση 3,1 Ρίχτερ, στις 11:32 δόνηση 2,7, ενώ στις 11:47 σημειώθηκε σεισμός 3,4 Ρίχτερ, στις 11:48 νέα δόνηση 3,7 και στις 12:14 δόνηση 3,1 Ρίχτερ.

Η δόνηση των 4,5 Ρίχτερ προκάλεσε αναστάτωση, καθώς έγινε έντονα αισθητή σε όλη την ανατολική Κρήτη.

Σε αρκετά σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου οι μαθητές έμειναν στις αυλές, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις σχολείων που ζητήθηκε από τους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους καθώς διακόπηκαν τα μαθήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τσελέντης: Καμία ανησυχία από τον σεισμό ανοιχτά της Καρπάθου

gazzetta
gazzetta reader insider insider