Διεθνή
15-10-2021 | 15:22

Ισπανία: Η Inditex θα χρεώνει όλες τις χάρτινες σακούλες από την επόμενη εβδομάδα

Newsroom
Μοιράσου το
Ισπανία: Η Inditex θα χρεώνει όλες τις χάρτινες σακούλες από την επόμενη εβδομάδα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Inditex, ιδιοκτήτρια της Zara, θα αρχίσει να χρεώνει 0,10 ευρώ τις χάρτινες σακούλες από την επόμενη εβδομάδα σε όλα τα καταστήματά της στην Ισπανία για να προωθήσει την βιωσιμότητα και την πολλαπλή χρήση των συσκευασιών και θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επεκτείνει το μέτρο και σε άλλες αγορές στο μέλλον.

Το μέτρο θα ισχύσει στα 1.400 καταστήματα των εταιρειών του ομίλου στην Ισπανία, περιλαμβανομένων των καταστημάτων Zara και Massimo Dutti που αντιστοιχούν στο 14% των πωλήσεών του.

Η εφαρμογή του μέτρου ακολουθεί την απόφαση της εταιρείας να καταργήσει το πλαστικό από τις δραστηριότητές της. Αντικατέστησε τις πλαστικές σακούλες στα καταστήματά της και στις online πωλήσεις με σακούλες από ανακυκλωμένο χαρτί.

«Είναι ένα ακόμη βήμα... θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους πελάτες να ξαναχρησιμοποιούν τις σακούλες», δήλωσε εκπρόσωπος της Inditex, η οποία σχεδιάζει να επενδύσει ό,τι εξοικονομήσει από της χάρτινες σακούλες σε περιβαλλοντικά προγράμματα που εφαρμόζονται από τοπικούς μη κερδοσκοπικούς φορείς στην Ισπανία.

Η εταιρεία είχε εφαρμόσει πρόσφατα στην Γερμανία το μέτρο της εθελοντικής πληρωμής για τις χάρτινες σακούλες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε προ πανδημίας επίπεδα οι πωλήσεις της Inditex