Από τραπεζικός της Merrill Lynch... DJ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Από τραπεζικός της Merrill Lynch... DJ
Έπειτα, από μόλις μερικές εβδομάδες δουλειάς, η ίδια πήρε την απόφαση να ξεκινήσει μια νέα καριέρα... γνωστή πλέον ως Djane Annie O.

Σε ηλικία 22 ετών η Anne-Kathrin Oelmann δούλευε ως τραπεζικός σε επενδυτική τράπεζα στο Λονδίνο με αρχικό μισθό στα περίπου 120.000 δολάρια. Ωστόσο, έπειτα, από μόλις μερικές εβδομάδες δουλειάς, η ίδια πήρε την απόφαση να ξεκινήσει μια νέα καριέρα... γνωστή πλέον ως Djane Annie O.

Η ίδια από καλή οικογένεια έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές τις σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στη Γερμανία, το WHU κατάφερε να εξασφαλίσει την πρακτική της στην Merril Lynch στο Λονδίνο, ενώ συνέχεια έλαβε μόνιμη θέση εργασίας στην τράπεζα.

Η ίδια ωστόσο ανέφερε στο Business Insider πως «ένιωθα καταπιεσμένη. Το πρωί δεν είχα καμία διάθεση να πάω στην τράπεζα και ένιωθα συνεχώς σαν να μην πέρναγε η μέρα. Σήμερα, δικαιολογώ την εμπειρία, λέγοντας στον εαυτό μου ότι με απασχολούσε μόνο η επιτυχία, αλλά στην πραγματικότητα, υποσυνείδητα, συνέβαινε κάτι εντελώς διαφορετικό. Έμαθα περισσότερα για τον κόσμο και είδα άλλες αξίες, άλλους τρόπους ζωής».

Στην αλλαγή του τρόπου ζωής καταλυτικό ρόλο είχαν οι πρακτικές μέσω Erasmus σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, ένα μεγάλο ταξίδι στη Νέα Ζηλανδία, όπου γνώρισε νέους ανθρώπους, οι βόλτες στο Λονδίνο και όσα είχε να της προσφέρει η πόλη. Ξεκίνησε επομένως να συνδυάζει την καριέρα της στην τράπεζα με την έντονη νυχτερινή ζωή. Με τους επτά συγκατοίκους της έβγαινε συχνά μετά από το 12ωρο περίπου ωράριό της, με την καθημερινότητά της να γίνεται εξαιρετικά απαιτητική και μετά από έξι μήνες στη δουλειά παραιτήθηκε.

Η ζωή της όπως περιγράφει η ίδια, καθώς ζούσε από κάποιες αποταμιεύσεις και δουλεύοντας part-time ως PR, ενώ μετά από αλλεπάλληλες παραιτήσεις, η καριέρα της ως DJ πήρε ανοδική πορεία.

«Η δουλειά μου γεννιέται από τα ενδιαφέροντα και τις επιθυμίες μου, όχι το αντίστροφο», είπε. «Το να είμαι DJ είναι αυτό που κάνω αλλά δεν είναι αυτό που είμαι. Είμαι η Annie, και αν αλλάξουν οι ανάγκες μου, μπορεί να αλλάξει και η δουλειά μου». Η Oelmann υπογραμμίζει ότι ο τρόπος ζωής της δεν είναι για όλους - αλλά έχει ένα ισχυρό μήνυμα: «Ρωτήστε τον εαυτό σας αν η δουλειά στην οποία αφιερώνετε τη ζωή σας ικανοποιεί πραγματικά τις πραγματικές σας ανάγκες ή αν ακολουθείτε απλώς μια ιδέα που δεν έχει σε τίποτα να κάνει με το «είναι σου»».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider