Ειδήσεις | Διεθνή
06-09-2021 | 12:26

CBI: Αναζητείται προσωπικό... Οι ελλείψεις μπορεί να διαρκέσουν έως και δύο χρόνια

Newsroom
Μοιράσου το
CBI: Αναζητείται προσωπικό... Οι ελλείψεις μπορεί να διαρκέσουν έως και δύο χρόνια
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι ελλείψεις προσωπικού για την κάλυψη ανοιχτών θέσεων εργασίας επηρεάζει σημαντικά τις αλυσίδες ανεφοδιασμού σε όλη την Μεγάλη Βρετανία και θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι και δύο χρόνια, σύμφωνα με την Συνομοσπονδία Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI).

Βιομηχανίες, από τις φάρμες ζώων, μέχρι τις αλυσίδες fast food και τον τεχνολογικό κλάδο, παρουσιάζουν «κενά» στο εργατικό τους δυναμικό, καθώς δεν μπορούν να βρουν προσωπικό με τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες. Κάτι το οποίο λειτουργεί βλαπτικά για την ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας, σύμφωνα με τον CBI.

Σύμφωνα με το BBC, σχετική έκθεση αναφέρει πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να υιοθετήσει μία πιο ευέλικτη πολιτική στο ζήτημα της μετανάστευσης για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, καθώς το Brexit είναι ένας από τους βασικούς λόγους για την έλλειψη εργαζομένων, μαζί με την τακτική της «άδειας άνευ αποδοχών» λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει το CBI σημαντικές ελλείψεις παρατηρούνται σε επίπεδο εργατών για τη συλλογή φρούτων και λουλουδιών, εργάτες επεξεργασίας κρέατος και ζωντανών, εργάτες εργοστασίων, ξυλουργοί, καθαριστές και οικιακοί βοηθοί. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σπουδές στη Βρετανία: Ραγδαία αύξηση των Ελλήνων σε θέσεις ακαδημαϊκού προσωπικού