Οι Ταλιμπάν καταδικάζουν την αμερικανική επίθεση στην Καμπούλ - «Έπρεπε να είχαμε ενημερωθεί»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι Ταλιμπάν καταδικάζουν την αμερικανική επίθεση στην Καμπούλ - «Έπρεπε να είχαμε ενημερωθεί»
Ο εκπρόσωπος είπε σε γραπτή του απάντηση στο CGTN ότι είναι παράνομο οι ΗΠΑ να εξαπολύουν επιθέσεις κατά βούληση σε άλλες χώρες.

Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν καταδίκασε τις ΗΠΑ για την επίθεση που εξαπέλυσαν χθες, Κυριακή, με μη επανδρωμένο αεροπλάνο στην Καμπούλ με στόχο έναν ύποπτο καμικάζι χωρίς προηγουμένως να τους ενημερώσει και είπε ότι η επίθεση αυτή προκάλεσε απώλειες μεταξύ των αμάχων, σε μια συνέντευξη του παραχώρησε σήμερα στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CGTN.

Ο εκπρόσωπος είπε σε γραπτή του απάντηση στο CGTN ότι είναι παράνομο οι ΗΠΑ να εξαπολύουν επιθέσεις κατά βούληση σε άλλες χώρες.

«Αν υπήρχε πιθανή απειλή στο Αφγανιστάν θα έπρεπε να έχει αναφερθεί σε εμάς, όχι να γίνει μια αυθαίρετη επίθεση που προκάλεσε απώλειες μεταξύ αμάχων», είπε ο Ζαμπιουλάχ Μουτζάχιντ προσθέτοντας ότι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου είπαν ότι ο καμικάζι προετοίμαζε για λογαριασμό του ISIS-K --του τοπικού παραρτήματος του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν που είναι εχθρός τόσο της Δύσης όσο και των Ταλιμπάν-- επίθεση με στόχο το αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου τα αμερικανικά στρατεύματα βρίσκονται στο τελικό στάδιο της αποχώρησής τους από το Αφγανιστάν.

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση ανακοίνωσε ότι ερευνά τις πληροφορίες για θανάτους αμάχων από την χθεσινή επίθεση με μη επανδρωμένο αεροπλάνο.

«Γνωρίζουμε ότι ακολούθησαν σημαντικές και ισχυρές εκρήξεις που προκλήθηκαν μετά την καταστροφή του αυτοκιντήτου που υποδηλώνουν ότι μια τεράστια ποσότητα εκρηκτικής ύλης μέσα σε αυτό πιθανόν να προκάλεσε επιπλέον θύματα», ανέφερε.

Ο Μουτζάχιντ εξέδωσε μια παρόμοια καταδικαστική ανακοίνωση για την επίθεση των ΗΠΑ με μη επανδρωμένο αεροπλάνο το Σάββατο από την οποία σκοτώθηκαν δύο ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Ναγκαχάρ, στα νότια της χώρας.

Ο ίδιος είπε ότι δύο γυναίκες και ένα παιδί τραυματίστηκαν από αυτή την επίθεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider