ΗΠΑ - αναβάθμιση υποδομών: Πρωτοβουλία Πελόσι για την ψήφιση του νομοσχεδίου μέχρι 1η Οκτωβρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ - αναβάθμιση υποδομών: Πρωτοβουλία Πελόσι για την ψήφιση του νομοσχεδίου μέχρι 1η Οκτωβρίου
O βουλευτής Τζος Γκαχάιμερ ανέλαβε να την παρουσιάσει στους εννέα μετριοπαθείς βουλευτές που έχουν ανακοινώσει ότι θα καταψηφίσουν ένα σχέδιο δαπανών.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι παρουσίασε μία συμφωνία, σε μία ομάδα κεντρώων διαφωνούντων του κόμματος της, για την οποία ελπίζει ότι θα τερματίσει το αδιέξοδο που υπάρχει και θα ανοίξει άμεσα το δρόμο για την ψήφιση ενός πλαισίου προϋπολογισμού 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφωνία δεν είναι οριστική και ο βουλευτής Τζος Γκαχάιμερ ανέλαβε να την παρουσιάσει στους εννέα μετριοπαθείς βουλευτές που έχουν ανακοινώσει ότι θα καταψηφίσουν ένα σχέδιο δαπανών, εκτός και αν λάβουν ως αντάλλαγμα τη διεξαγωγή μιας ξεχωριστής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο αναβάθμισης των υποδομών.

Η Πελόσι πρότεινε επίσης, την πραγματοποίηση της ψηφοφορίας για την αναβάθμιση των υποδομών στη Βουλή των Αντιπροσώπων μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

«Μίλησα σε αρκετούς από αυτούς» δήλωσε χθες η Πελόσι. «Δεν τους βρήκαμε όλους, επειδή δεν είχαμε ειδοποιήσει» εξήγησε.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν ακόμη οριστικά αποφασιστεί, αλλά περιλαμβάνουν έναν κοινοβουλευτικό ελιγμό, που προβλέπει τη διεξαγωγή μίας ψηφοφορίας, αντί του αρχικού σχεδίου που προέβλεπε την διεξαγωγή δύο ψηφοφοριών για την προώθηση του σχεδίου δαπανών.

Η διαδικασία που είχε επιλεγεί για την ψήφιση του αναφερόμενου νομοσχεδίου δαπανών είναι γνωστή ως «κοινοβουλευτικός συμβιβασμός» στη Γερουσία και αναμένεται ότι θα απαιτήσει αρκετές εβδομάδες ή ακόμη και μήνες.

«Αν υπάρχει κάποιος τρόπος να το κάνουμε αυτό, τότε, φυσικά και θα το πράξουμε. Το έχω πει αυτό στην ηγεσία», δήλωσε ο Γκαχάιμερ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι η ομάδα του αρνείται «να περιμένει μέχρι τον Δεκέμβριο» προκειμένου να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του Μπάιντεν.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων επέστρεψε χθες, Δευτέρα, από τις καλοκαιρινές διακοπές της, με τους Δημοκρατικούς να βρίσκονται στην ίδια θέση στην οποία βρίσκονταν όταν αναχώρησαν πριν από τρεις εβδομάδες, με δεδομένη την αντίσταση των κεντρώων, που έχουν διακηρύξει ότι θα εκτροχιάσουν τα σχέδια της ηγεσίας των Δημοκρατικών.

Mε την προγραμματισμένη για σήμερα διεξαγωγή μιας σημαντικής ψηφοφορίας για το σχέδιο προϋπολογισμού που προωθούν οι Δημοκρατικοί, η πίεση που δέχεται ο Μπάιντεν κλιμακώνεται.

Έτσι, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αρχίσει να τηλεφωνεί ο ίδιος σε μη συνεργάσιμους βουλευτές, σε μία προσπάθεια να τους μεταπείσει.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider