Βρετανία: Με τεχνητή νοημοσύνη θα παρακολουθεί τα σύννεφα για να βελτιώσει τη απόδοση της ηλιακής ενέργειας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Με τεχνητή νοημοσύνη θα παρακολουθεί τα σύννεφα για να βελτιώσει τη απόδοση της ηλιακής ενέργειας
Η Βρετανία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης για να προβλέπει καλύτερα πότε οι κινήσεις των σύννεφων επηρεάζουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με τη χρήση του ήλιου.

Η Βρετανία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης για να προβλέπει καλύτερα πότε οι κινήσεις των σύννεφων επηρεάζουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με τη χρήση του ήλιου.

Ο Εθνικός Διαχειριστής Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ESO) υπέγραψε μια συμφωνία με την μη κερδοσκοπική Open Climate Fix για να δημιουγήσει ένα σύστημα εντοπισμού βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη που θα συνδυάζει τις κινήσεις των σύννεφων με τις ακριβείς τοποθεσίες των φωτοβολταϊκών πάνελ.

Ο διαχειριστής του δικτύου είπε ότι το λογισμικό θα τον βοηθήσει να προβλέπει τις κινήσεις των σύννεφων σε διάστημα λεπτών ή ωρών αντί για ημερών.

Η τεχνολογία της Open Climate Fix έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την ακρίβεια των προβλέψεων της ηλιακής ενέργειας έως και κατά 50%, είπε εκπρόσωπος του ESO στο CNBC.

Το project που ξεκίνησε τον Αύγουστο αναμένεται να διαρκέσει 18 μήνες και χρηματοδοτείται από τον βρετανικό διαχειριστή ενέργειας Ofgem με 500.000 στερλίνες ($683.100).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider