Προτροπή Μπ. Τζόνσον προς την ΕΕ - Να εξετάσει σοβαρά τις μετά το Brexit προτάσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προτροπή Μπ. Τζόνσον προς την ΕΕ - Να εξετάσει σοβαρά τις μετά το Brexit προτάσεις
«Υπάρχει η τεράστια ευκαιρία να βρεθούν λογικές, πρακτικές λύσεις στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολίτες και επιχειρήσεις στη Βόρεια Ιρλανδία.

Να εξετάσει σοβαρά τις προτάσεις της Βρετανίας να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο η συμφωνία του Brexit διέπει το εμπόριο με τη Βόρεια Ιρλανδία προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο, προέτρεψε σήμερα την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί αυτή τη στιγμή το πρωτόκολλο δεν είναι βιώσιμος. Είπε ότι οι λύσεις δεν μπορούν να βρεθούν μέσω των υφιστάμενων μηχανισμών του πρωτοκόλλου και γι’ αυτό τον λόγο παρουσιάσαμε προτάσεις για σημαντικές αλλαγές σε αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τζόνσον σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών που έγινε νωρίτερα σήμερα.

«Προέτρεψε την ΕΕ να εξετάσει σοβαρά τις προτάσεις και να εργαστεί με το Ηνωμένο Βασίλειο επί αυτών. Υπάρχει η τεράστια ευκαιρία να βρεθούν λογικές, πρακτικές λύσεις στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολίτες και επιχειρήσεις στη Βόρεια Ιρλανδία και να τεθεί η σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ σε καλύτερες βάσεις».

Από την πλευρά της, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διαβεβαίωσε ότι η ΕΕ θα είναι «δημιουργική και ευέλικτη στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου».

«Αλλά δεν επαναδιαπραγματευόμαστε», ανέφερε σε ανάρτησή στης στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Βρετανία ζητά νέα συμφωνία για το μετά το Brexit εμπόριο για τη Βόρεια Ιρλανδία

Οι Βρυξέλλες απορρίπτουν οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων μετά το Brexit

gazzetta
gazzetta reader insider insider