Σενεγάλη: Σχεδόν διπλασιάστηκαν τα νέα κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σενεγάλη: Σχεδόν διπλασιάστηκαν τα νέα κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο
Μία μόλις ημέρα μετά την απειλή του προέδρου Μάκι Σαλ να επιβάλλει και πάλι σκληρά περιοριστικά μέτρα, αν τα περιστατικά μόλυνσης εξακολουθήσουν να αυξάνονται.

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων μόλυνσης από την COVID-19 στη Σενεγάλη, σχεδόν διπλασιάστηκε στη διάρκεια της νύχτας στο υψηλότερο επίπεδο από το ξέσπασμα της πανδημίας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, μία μόλις ημέρα μετά την απειλή του προέδρου Μάκι Σαλ να επιβάλλει και πάλι σκληρά περιοριστικά μέτρα, αν τα περιστατικά μόλυνσης εξακολουθήσουν να αυξάνονται.

Ο Σαλ απείλησε την Παρασκευή να κλείσει τα σύνορα και να επιβάλλει και πάλι μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά την καταγραφή στη χώρα 736 κρουσμάτων μέσα σε μία ημέρα, καταγράφοντας ένα νέο ρεκόρ κρουσμάτων, για τρίτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα.

Σήμερα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 1.366 περιστατικά μόλυνσης εντοπίστηκαν κατά τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφοντας ένα νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων.

Παρά το γεγονός ότι τόσο ο αριθμός των περιστατικών μόλυνσης, όσο και ο αριθμός των θανάτων στη Σενεγάλη παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, η Σενεγάλη, όπως και σε αρκετές αφρικανικές χώρες μάχονται για να διασφαλίσουν αρκετές δόσεις, ώστε να εμβολιαστεί ο πληθυσμός των περίπου 16 εκατομμυρίων κατοίκων.

Περίπου 50 αφρικανικές χώρες αναμένουν για να λάβουν 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19 από τις ΗΠΑ, ενώ τις επόμενες ημέρες, αναμένεται η αποστολή των πρώτων παρτίδων στην Μπουρκίνα Φάσο, στο Τζιμπουτί και στην Αιθιοπία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προειδοποίηση ΠΟΥ: Τα κρούσματα κορονοϊού στην Αφρική «καταρρίπτουν όλα τα ρεκόρ»

gazzetta
gazzetta reader insider insider