Ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων διεθνώς - Ποιες χώρες οι αρνητικοί «πρωταθλητές»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων διεθνώς - Ποιες χώρες οι αρνητικοί «πρωταθλητές»
Η μετάλλαξη Δέλτα τείνει να κυραρχήσει έναντι όλων των άλλων παραλαγών του κορονοϊού. Η μεταδοτικότητα της καθιστά ανησυχητική την υγειονομική κατάσταση πολλών χωρών καθώς τα κρούσματα... επανέρχονται.

Δραματική η κατάσταση στην Βραζιλία καθώς το υπ. Υγείας εχθές ενημέρωσε τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 1.548 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 52.789 κρούσματα του SARS-CoV-2. Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 538.942 νεκρούς επί συνόλου 19.262.518 μολύνσεων. Η Βραζιλία των 212 εκατ. κατοίκων καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 233 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν ακόμη 12.821 κρούσματα του SARS-CoV-2, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τρίτο κύμα. Κατά τα δεδομένα του υπουργείου, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 235.740 νεκρούς επί συνόλου 2.629.648 μολύνσεων. Η μεξικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει όμως πως ο επίσημος απολογισμός, ο 4ος βαρύτερος παγκοσμίως, είναι πολύ υποτιμημένος. Στοιχεία για την πλεονάζουσα θνησιμότητα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας πρόσφατα έδειξαν, για δεύτερη φορά φέτος, πως οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 στην πραγματικότητα είναι σχεδόν 60% περισσότεροι από τους επιβεβαιωμένους.

Γερμανία

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 1.456 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.741.781, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Παρασκευή το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας. Οι θάνατοι 18 ασθενών με την Covid-19 το ίδιο διάστημα αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στους 91.337 νεκρούς ως εδώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ταϊλάνδη

Οι υγειονομικές αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν σήμερα Παρασκευή ένα αρνητικό ρεκόρ ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, με 9.692 μολύνσεις να επιβεβαιώνονται τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς η χώρα πασχίζει να θέσει υπό έλεγχο το νέο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν επίσης 67 νέοι θάνατοι ασθενών με την Covid-19. Από την αρχή της πανδημίας ο απολογισμός των θυμάτων στη χώρα έχει φθάσει τους 3.099 νεκρούς μέχρι εδώ, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 381.907.

Ινδία

Η Ινδία ανέφερε σήμερα 38.949 νέα κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19 κατά τις τελευταίες 24 ώρες, με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ξεπερνάει τα 31 εκατομμύρια κρούσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Ακόμα αναφέρθηκαν 542 νέοι θάνατοι από την COVID-19, με το συνολικό αριθμό των θανάτων να έχει καταγραφεί στους 412.531 θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Με πληροφοίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider