Ντράγκι: «Δεν έχουμε αφήσει πίσω μας την πανδημία, χρειάζεται προσοχή»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντράγκι: «Δεν έχουμε αφήσει πίσω μας την πανδημία, χρειάζεται προσοχή»
Αμφιβολίες εκφράζει ο Μάριο Ντράγκι για την αποτελεσματικότητα του ρωσικού και του κινεζικού εμβολίου για την Covid-19.

Στην αντιμετώπιση της πανδημίας κορονοϊού αναφέρθηκε στο τέλος της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, δεν την αφήσαμε ακόμη πίσω μας, πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα, προσοχή και επαγρύπνηση», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι πρέπει να συνεχίσουν να γίνονται διαγνωστικά τεστ και να εντοπίζονται οι νέες παραλλαγές, αλλά και να παρακολουθείται η εξέλιξή τους.

Σε σχέση με την παραλλαγή Δέλτα, δήλωσε ότι «στην Μεγάλη Βρετανία προκαλεί αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά την οικονομική ανάκαμψη» και πως «η Ιταλία, τον Σεπτέμβριο, δεν θέλει να βρεθεί στην ίδια κατάσταση με το περασμένο Φθινόπωρο».

Όσο για τα εμβόλια, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός υπογράμμισε πως το ρωσικό εμβόλιο Sputnik δεν κατάφερε να πετύχει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) και ότι το κινεζικό εμβόλιο έχει αποδειχθεί πως δεν είναι αρκετά αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Παράλληλα, πρότεινε την ενίσχυση και την μεταρρύθμιση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων με σημείο αναφοράς την αντίστοιχη αρχή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Μάριο Ντράγκι, τέλος, τόνισε πως «σε ότι αφορά το μεταναστευτικό, όσα ζήτησε η Ιταλία έγιναν δεκτά, αν και «ο στόχος δεν ήταν η συμφωνία για τις μετεγκαταστάσεις, η οποία, στην φάση αυτή, είναι κάτι πρώιμο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider