Η Κίνα «καταγγέλλει» το κοινό ανακοινωθέν των G7

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κίνα «καταγγέλλει» το κοινό ανακοινωθέν των G7
Η Κίνα κατήγγειλε τη Δευτέρα το κοινό ανακοινωθέν της ομάδας των χωρών της G7 το οποίο επιπλήττει το Πεκίνο για μια σειρά ζητημάτων και κάλεσε τις G7 να σταματήσουν να την συκοφαντούν.

Η Κίνα «κατήγγειλε» τη Δευτέρα το κοινό ανακοινωθέν των χωρών της ομάδας των 7 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7) οι οποίες επιπλήττουν το Πεκίνο για μια σειρά ζητημάτων όπως η υπερβολική παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας και κάλεσε τις G7 να σταματήσουν να την συκοφαντούν.

Οι ηγέτες της G7 την Κυριακή άσκησαν στην Κίνα κριτική για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη μουσουλμανική περιοχή Σινγιάνγκ, ζήτησαν το Χονγκ Κονγκ να διατηρήσει υψηλό βαθμό αυτονομίας και τόνισαν τη σημασία της ειρήνης και της σταθερότητας στα στενά της Ταϊβάν - όλα τα εξαιρετικά ευαίσθητα ζητήματα για το Πεκίνο.

Η πρεσβεία της Κίνας στο Λονδίνο δήλωσε ότι ήταν έντονα δυσαρεστημένη και αντιτίθεται αποφασιστικά στις αναφορές στη Σιντζιάνγκ, στο Χονγκ Κονγκ και στην Ταϊβάν που διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και αποκαλύπτουν τις «απαίσιες προθέσεις ορισμένων χωρών όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες».

Καθώς η πανδημία εξακολουθεί να μαίνεται και η παγκόσμια οικονομία παραμένει υποτονική, η διεθνής κοινότητα χρειάζεται ενότητα και συνεργασία όλων των χωρών, πρόσθεσε. Σύμφωνα με την πρεσβεία, η Κίνα είναι μία φιλειρηνική χώρα που προάγει τη συνεργασία αλλά έχει επίσης και τα όριά της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα σε G7: Πέρασε η εποχή που "μικρές ομάδες χωρών" καθόριζαν την τύχη του κόσμου

gazzetta
gazzetta reader insider insider