Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Παραιτήθηκαν σχεδόν 10.000 εθελοντές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Παραιτήθηκαν σχεδόν 10.000 εθελοντές
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αναβλήθηκαν πέρυσι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και πρόκειται να αρχίσουν στις 23 Ιουλίου.

Την παραίτηση σχεδόν 10.000 εθελοντών από τους συνολικά 80.000, επιβεβαίωσε η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, γεγονός που έγινε αρχικά γνωστό μέσω δημοσιευμάτων. Ο διευθύνων σύμβουλος των αγώνων παραδέχτηκε ότι οι παραιτήσεις συνδέονται με τον κορονοϊό, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία όταν ένας από τους λόγους είναι οι ανησυχίες τους για τις συνέπειες του κορονοϊού» τόνισε ο Μούτο Τοσίρο, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η απώλεια του 12,5% των εθελοντών δε θα επηρεάσει την πορεία των αγώνων.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, Seiko Hashimoto, επέμεινε και πάλι την Πέμπτη ότι οι αγώνες δεν μπορούν να καθυστερήσουν περαιτέρω ή να ακυρωθούν παρά τα εμπόδια που ανακύπτουν, με τις τελευταίες ανησυχίες να εκφράζονται από το κορυφαίο στέλεχος του κλάδου υγείας της ιαπωνικής κυβέρνησης ο οποίος προειδοποίησε ότι η διεξαγωγή των αγώνων εν μέσω πανδημίας δεν είναι «φυσιολογική».

Πολλαπλές δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων αντιτίθεται στη διεξαγωγή των Αγώνων αυτό το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όπως αναφέρεται, οι εθελοντές είναι αναπόσπαστο κομμάτι των θερινών Ολυμπιακών, καθώς βοηθούν στην απρόσκοπτη λειτουργία των δραστηριοτήτων και των εγκαταστάσεων, τόσο για τους αθλητές, όσο και για τους επισκέπτες.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αναβλήθηκαν πέρυσι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και πρόκειται να αρχίσουν στις 23 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Αποκλείει την ακύρωση ή την αναβολή ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής

gazzetta
gazzetta reader insider insider