Παρέμβαση των G7 για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παρέμβαση των G7 για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο
Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο της Ιαπωνίας
Οι ηγέτες των 7 ισχυρότερων κρατών του κόσμου θα ταχθούν υπέρ της διεξαγωγής των ΟΑ στην ασιατική χώρα.

Ηχηρό μήνυμα υπέρ της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο της Ιαπωνίας αναμένεται να στείλουν οι ηγέτες των G7 στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της ομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες του ιαπωνικού πρακτορείου ειδήσεων Kyodo.

Οι G7, που συναντώνται στις 11-13 Ιουνίου στην Κορνουάλη της Βρετανίας, αναμένεται να τονίσουν τη σημασία διεξαγωγής των Αγώνων στην ασιατική χώρα, που είναι προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου.

Σημειώνεται πως όσο πλησιάζει η εν λόγω ημερομηνία, αυξάνονται οι φωνές από το εσωτερικό και το εξωτερικό της Ιαπωνίας για αναβολή ή και για πλήρη ματαίωση των ΟΑ λόγω του κορονοϊού, εν μέσω ανησυχιών για εξάπλωση της νόσου στην Ιαπωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ανώτατος επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης της Ιαπωνίας, Σιγκέρου Όμι, δήλωσε πως οι διοργανωτές θα πρέπει να εξηγήσουν στους πολίτες για ποιο λόγο επιμένουν στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων εν μέσω πανδημίας. «Δεν είναι φυσιολογικό να πραγματοποιούνται Ολυμπιακοί Αγώνες σε μια τέτοια κατάσταση», τόνισε.

Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Ιάπωνες είναι αντίθετοι στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων και ανησυχούν για την είσοδο στη χώρα δεκάδων χιλιάδων αθλητών, αξιωματούχων και δημοσιογράφων, την ώρα που την Παρασκευή παρατάθηκε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στο Τόκιο και άλλες περιοχές ως τις 20 Ιουνίου.

«Αν πρόκειται να φιλοξενήσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες υπό αυτές τις συνθήκες (…), τότε πιστεύω ότι είναι ευθύνη των διοργανωτών να περιορίσουν το εύρος του γεγονότος και να ενισχύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα μέτρα ελέγχου του κορονοϊού», υπογράμμισε ο Όμι.

Οι δηλώσεις του Όμι, ο οποίος τηρεί γενικά χαμηλό προφίλ, έρχονται σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις του Ιάπωνα πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα και των διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι επισημαίνουν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν «ασφαλείς και σίγουρους» Αγώνες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider