Ειδήσεις | Ελλάδα
02-06-2021 | 08:34

Αστέρια Γλυφάδας: Ένα βήμα πιο κοντά η μεγάλη επένδυση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Newsroom
Μοιράσου το
Αστέρια Γλυφάδας: Ένα βήμα πιο κοντά η μεγάλη επένδυση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίησή του βρίσκεται το έργο που αλλάζει ολοκληρωτικά την Αθηναϊκή Ριβιέρα ύστερα από έγκριση της Τροποποίησης της Μελέτης Διαμόρφωσης του Ξενοδοχειακού συγκροτήματος «ΑΣΤΕΡΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ» και του πρώην Νυχτερινού κέντρου «ΑΣΤΕΡΙΑ» από  το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) που συνεδρίασε την Τρίτη .

Για την Τροποποίηση της  Μελέτης Διαμόρφωσης του Ξενοδοχειακού συγκροτήματος «ΑΣΤΕΡΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ» και του πρώην Νυχτερινού κέντρου «ΑΣΤΕΡΙΑ» προτάθηκαν ήπιες τροποποιήσεις και παρεμβάσεις στον χώρο, οι οποίες προκύπτουν κυρίως από νεότερες ανάγκες του σχεδιασμού, αλλαγές χρήσεων, κατασκευές που απομακρύνονται για λόγους στατικής επάρκειας,  καθώς και νέες χαράξεις που σχετίζονται με υπαίθριες διαμορφώσεις, με οδεύσεις, εισόδους κλπ.  

Το ΚΕΣΥΠΟΘΑ απεφάνθη ότι η Μελέτη καλύπτει τις προδιαγραφές σε πολεοδομικό επίπεδο, διαχειρίζεται με άρτιο τρόπο ζητήματα κρίσιμα για την ποιότητα του δημόσιου χώρου, την αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της παράκτιας αυτής έκτασης και λαμβάνει υπόψη και σέβεται τη δασική, περιβαλλοντική και αρχαιολογική νομοθεσία και εν γένει εναρμονίζεται με το ΡΣΑ και το Π. Δ/γμα των Ακτών.  Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με την  απόφαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ:

- ο προτεινόμενος ποδηλατόδρομος θα επικοινωνεί με τον σχεδιαζόμενο ποδηλατόδρομο της Λ. Ποσειδώνος,

-  θα συνδεθούν οι δύο αρχαιολογικοί περίπατοι με ενοποιημένη χάραξη και υλικά,

-  η πρόσβαση στους αρχαιολογικούς χώρους και στην ακτή θα είναι ελεύθερη για το κοινό,

- η φύτευση θα αποτελείται αποκλειστικά από ενδημικά είδη της μεσογειακής παράκτιας χλωρίδας κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχιτεκτονική μελέτη - αναθεώρηση της άδειας δόμησης έχει λάβει θετική γνωμοδότηση από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (11.03.2021) και από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπ. Πολιτισμού (Εγκρίσεις: Ιούλιος 2020, Ιανουάριος 2021). Επίσης έχει λάβει Περιβαλλοντικούς όρους (2015 και 2016) από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Την ανάπλαση στα «Αστέρια Γλυφάδας» έχει αναλάβει η Grivalia Hospitality. Η ανάθεση της εργολαβίας έχει γίνει στη «Μυτιληναίος». Η επένδυση, ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ, υλοποιείται σε έκταση συνολικής επιφάνειας 271,7 στρεμμάτων (234, 2 στρέμματα χωρίς το τμήμα αιγιαλού παραλίας). Η συμφωνία για τη μίσθωση του χώρου ολοκληρώνεται το 2081. Στην εν λόγω έκταση προβλέπεται μεταξύ άλλων η ανάπτυξη του 5άστερου ξενοδοχείου, με 400 κλίνες. Δημιουργούνται επίσης 115 πολυτελή δωμάτια, 12 σουίτες, 14 τουριστικές κατοικίες, 2 εστιατόρια, ένα κέντρο spa, ένας εκθεσιακός χώρος και κέντρα αναψυχής για παιδιά και εφήβους. 

Αναφορικά με την πορεία του έργου, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς δήλωσε ότι "με τη σημερινή συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων & Αμφισβητήσεων επιταχύνεται η σημαντική τουριστική επένδυση στα Αστέρια Γλυφάδας και γίνεται ένα ακόμη βήμα προς τη διαμόρφωση της Αθηναϊκής Ριβιέρας".

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.