Ανοίγουν από 31 Μαΐου γυμναστήρια, κέντρα αισθητικής και χώροι δεξιώσεων - Οι εισηγήσεις για λιανεμπόριο και λαϊκές αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοίγουν από 31 Μαΐου γυμναστήρια, κέντρα αισθητικής και χώροι δεξιώσεων - Οι εισηγήσεις για λιανεμπόριο και λαϊκές αγορές
Ποιοι περιορισμοί αίρονται στο λιανεμπόριο και τις λαϊκές αγορές. Τι αλλάζει για τις εκκλησίες.

Εισήγηση στην κυβέρνηση για το άνοιγμα των γυμναστηρίων, των κέντρων αισθητικής, των χώρων δεξιώσεων, του λιανεμπορίου, των λαϊκών αγορών αλλά και των εκκλησιών από την ερχόμενη Δευτέρα, 31 Μαΐου, έκανε την Παρασκευή η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όσον αφορά στο λιανεμπόριο οι ειδικοί εισηγούνται να επιτρέπεται 1 άτομο ανά 25 τ.μ. χωρίς ανώτατο όριο, ενώ για τις λαϊκές αγορές να καταργηθεί το 50% από τις 15/6.

Για τις εκκλησίες έδωσε το «πράσινο φως» για παρουσία ενός ατόμου ανά 15 τ.μ., ενώ τα γυμναστήρια θα ανοίξουν τη Δευτέρα (31/5), όπως ήδη έχει ανακοινωθεί με την εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Τα πρωτόκολλα που θα ισχύσουν περιλαμβάνουν ένα self test την εβδομάδα για εργαζομένους και αθλούμενους, υποχρεωτική χρήση μάσκας, αποστάσεις και τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής, τα οποία θα εξειδικευτούν κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Όσον αφορά στις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων αποφασίστηκε να γίνονται χωρίς μουσική, με όριο παρευρισκόμενων τα 100 άτομα και με αποστάσεις.

Ειδικά όσον αφορά στον αριθμό των παρευρισκόμενων σε δεξιώσεις γάμου, πηγές του Insider αναφέρουν ότι οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο παρότι βαίνει μειούμενο, εξακολουθεί να είναι υψηλό.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν στους ειδικούς οι περιοχές στις οποίες οι γάμοι είθισται να έχουν μεγάλο αριθμό προσκεκλημένων, όπως για παράδειγμα η Κρήτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider