«Ελλάδα, Ευρώπη, Δημοκρατία και ελευθερία» το μήνυμα του Σαρλ Μισέλ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ελλάδα, Ευρώπη, Δημοκρατία και ελευθερία» το μήνυμα του Σαρλ Μισέλ
O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μίλησε στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρα μας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες.

Το μήνυμα πως η Ευρώπη διαμορφώθηκε από την Ελλάδα και η Ελλάδα μετασχηματίστηκε από την Ευρώπη και ότι «δεν μπορούμε να υπάρξουμε χωρίς εσάς, όπως εσείς επιλέξετε να μην υπάρχετε χωρίς την Ευρώπη» έστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μιλώντας στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρα μας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες και για την επίσημη έναρξη του δημοσίου διαλόγου στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, στο Ζάππειο Μέγαρο.

«Ελλάδα, Ευρώπη, Δημοκρατία και ελευθερία» αποκρυστάλλωσε το μήνυμά του στα ελληνικά ο Πρόεδρος της ΕΕ. Σημείωσε πως η Δημοκρατία και Ελευθερία είναι τα θεμέλια του ευρωπαϊκού μας εγχειρήματος, είναι οι αξίες που πρέπει να μας οδηγούν.

Αναφερόμενος στην ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, είπε πως είχε διττό μήνυμα. Η εισδοχή της Ελλάδας στην ΕΕ ήταν επιστροφή στις ρίζες για τους Έλληνες, αλλά και οι Ευρωπαίοι θεώρησαν πως ήταν επιστροφή στις ρίζες τους, επειδή η Ευρώπη γεννήθηκε στην Ελλάδα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε πως σήμερα με την παρουσία του στην εκδήλωση αισθάνεται μεγάλη συγκίνηση και αναγνώριση για τη μοναδική θέση που κατέχει η κλασσική Ελλάδα όχι μόνο στην προσωπική του παιδεία και ταυτότητα, αλλά κυρίως στη δημιουργία της συλλογικής συνείδησης της Ευρώπης. Επιπροσθέτως, σημείωσε πως ένα σκίτσο του Σωκράτη στο γραφείο του τού υπενθυμίζει πως η Ελλάδα είναι το λίκνο της σκέψης, της ελευθερίας, της δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider