Ολυμπιακοί Αγώνες: Έντονη ανησυχία εκφράζει ο μεγιστάνας της Softbank, Masayoshi Son

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολυμπιακοί Αγώνες: Έντονη ανησυχία εκφράζει ο μεγιστάνας της Softbank, Masayoshi Son
Ο Ιάπωνας μεγιστάνας Masayoshi Son προειδοποίησε για διάφορους σημαντικούς κινδύνους γύρω από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, όπου η κυβέρνηση ξεκίνησε μαζικά εμβολιασμούς για να κλείσει την ψαλίδα με άλλες χώρες και να πραγματοποιήσει ασφαλείς αγώνες.

Ο Ιάπωνας μεγιστάνας Masayoshi Son προειδοποίησε για διάφορους σημαντικούς κινδύνους γύρω από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, όπου η κυβέρνηση ξεκίνησε μαζικά εμβολιασμούς για να κλείσει την ψαλίδα με άλλες χώρες και να πραγματοποιήσει ασφαλείς αγώνες.

Με μια σειρά από αναρτήσεις στο Twitter, o CEO του ομίλου Softbank εξέφρασε την αναησυχία του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, σχολιάζοντας ότι η Ιαπωνία «έχει μείνει πίσω στα εμβόλια» και λέγοντας ότι ο αργός εμβολιασμός λιγότερο από δύο μήνες πριν από την έναρξη των Αγώνων θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων.

«Αυτή τη στιγμή περισσότερο από το 80% των ανθρώπων θέλουν να αναβληθούν ή να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ποιος και ποια εξουσία εξαναγκάζει να γίνουν; », έγραψε στο Twitter στα ιαπωνικά το σαββατοκύριακο.

Σε ένα επόμενο tweet αργά την Κυριακή, ο Son έγραψε: «Έχει η ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) τη δύναμη να αποφασίσει ότι οι Αγώνες θα προχωρήσουν;

«Γίνονται συζητήσεις για τεράστια ποινή (αν οι Αγώνες ακυρωθούν). Αλλά εάν 100.000 άνθρωποι από 200 χώρες έρθουν στην Ιαπωνία που έχει μείνει πίσω στους εμβολιασμούς και οι μεταλλάξεις του ιού εξαπλωθούν, θα μπορούσαν να χαθούν ζωές, θα μπορούσαν να προκύψουν επιδοτήσεις εάν υπάρξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να μειωθεί το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν. Αν σκεφτούμε τι πρέπει να υπομείνει το κοινό, νομίζω ότι ενδέχεται να έχουμε πολλά περισσότερα να χάσουμε ».

Φώτο: Ideal Images/Getty

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider