Κατεπείγουσα τετραμερή για τη Μ. Ανατολή ζητά ο Λαβρόφ - Επικοινωνία Μπλίνκεν-Νετανιάχου για «τερματισμό της βίας»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατεπείγουσα τετραμερή για τη Μ. Ανατολή ζητά ο Λαβρόφ - Επικοινωνία Μπλίνκεν-Νετανιάχου για «τερματισμό της βίας»
Στην τοποθέτηση του, ο κ. Παπαθανάσης, επισήμανε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια ούτως ώστε να γίνει η Ελλάδα μια από τις πιο φιλικές χώρες για επενδύσεις.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε σήμερα την κατεπείγουσα σύγκληση του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή με αντικείμενο την επίλυση της κλιμάκωσης βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων που μαίνεται τις τελευταίες μέρες.

«Το πιο επιτακτικό έργο είναι να συγκληθεί το Κουαρτέτο διεθνών διαμεσολαβητών - Ρωσία, ΗΠΑ, ΟΗΕ και Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Λαβρόφ από τη Μόσχα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Γκουτέρες από την πλευρά του τόνισε πως ο ΟΗΕ δεσμεύεται απόλυτα στην ενίσχυση των εργασιών του Κουαρτέτου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν - Νετανιάχου ο Αμερικανός ΥΠΕΞ επαναλαμβάνει τις εκκλήσεις του για «τερματισμό της βίας»

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν επανέλαβε σήμερα τις εκκλήσεις του για «τερματισμό της βίας» μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την έκκλησή του του προς όλα τα μέρη για μείωση των εντάσεων και για τερματισμό της βίας», ανέφερε σε ανακοίνωση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι να μπορούν να ζουν με ασφάλεια και «να απολαμβάνουν ελευθερία, ασφάλεια, ευημερία και δημοκρατία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider