Διεθνή
07-05-2021 | 21:35

Υπέρ της περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων για εμβολιασμένους οι Γερμανοί

Newsroom
Μοιράσου το
Υπέρ της περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων για εμβολιασμένους οι Γερμανοί
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σχεδόν τα δύο τρίτα των Γερμανών τάσσονται υπέρ της περαιτέρω χαλάρωσης των περιοριστικών κανόνων του κορονοϊού για πλήρως εμβολιασμένους και αναρρώσαντες από τον ιό, ενώ το ένα τρίτο είναι κατά, σύμφωνα με έρευνα.

Το 64% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι είναι σωστό να ανοίξουν ξανά για αυτές τις ομάδες τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα θέατρα ή οι κινηματογράφοι, ενώ σχεδόν το ένα τρίτο (33%) το απορρίπτει σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Forsa, η οποία δειξήχθη για λογαρισμό του Ομίλου RTL.

Μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία βλέπει στη διαφορετική μεταχείρηση των ατόμων με και χωρίς πλήρη προστασία από τον εμβολιασμό ως απειλή για την κοινωνική συνοχή. Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες, το 48% πιστεύει ότι αυτό «θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή». Το ένα τρίτο μάλιστα, πιο συγκεκριμένα το 32%, θεωρεί ότι υπάρχει «ισχυρός κίνδυνος» διάσπασης της κοινωνικής συνοχής και μόνο το 19% πιστεύει ότι δεν υφίσταται ένας τέτοιος κίνδυνος.

Από την ερχόμενη Κυριακή, δεν θα ισχύουν πλέον για εμβολιασμένους και αναρρώσαντες από τον κορονοϊό ορισμένα περιοριστικά μέτρα, όπως για παράδειγμα περιορισμοί επαφής ή απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Μετά την επικύρωση του νόμου από την Άνω Βουλή «Bundesrat» (στην οποία εκπροσωπούνται τα 16 κρατίδια), ο οποίος υπερψηφίστηκ προηγουμένως από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο μπορεί να τεθεί σε ισχύ την Κυριακή», ανακοίνωσε η σοσιαλδημοκράτις (SPD) ομοσπονδιακή υπουργός Δικαιοσύνης Κριστίνε Λάμπρεχτ (SPD).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Περισσότερες ελευθερίες σε εμβολιασμένους και σε όσους έχουν αναρρώσει από Covid-19