Η Μαδρίτη επιβεβαίωσε τη δολοφονία 2 Ισπανών δημοσιογράφων στην Μπουρκίνα Φάσο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Μαδρίτη επιβεβαίωσε τη δολοφονία 2 Ισπανών δημοσιογράφων στην Μπουρκίνα Φάσο
«Τα χειρότερα νέα επιβεβαιώθηκαν» ανέφερε ο Πέδρο Σάντσεθ, στέλνοντας τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των Νταβίντ Μπεριάν και Ρομπέρτο Φραίλ.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας επιβεβαίωσε την απαγωγή και το θάνατο 2 Ισπανών δημοσιογράφων στην Μπουρκίνα Φάσο, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ, με ανάρτηση του στο Twitter.

«Τα χειρότερα νέα επιβεβαιώθηκαν» ανέφερε ο Σάντσεθ, στέλνοντας τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των Νταβίντ Μπεριάν και Ρομπέρτο Φραίλ.

Οι δύο δημοσιογράφοι απήχθησαν χθες από ομάδα ενόπλων στα σύνορα της Μπουρκίνα Φάσο με τον Μπενίν, ενώ θύμα απαγωγής στην επίθεση έχει πέσει και ένας Ιρλανδός πολίτης.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιρλανδίας ανέφερε αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι είχε ενημερωθεί για τις πληροφορίες σχετικά με την επίθεση και παρακολουθούσε τις εξελίξεις.

Μετά την επίθεση, αγνοείται επίσης ένα μέλος των ενόπλων δυνάμεων της Μπουρκίνα Φάσο.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη. Η κυβέρνηση χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους δράστες, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν ανήκουν σε κάποια συγκεκριμένη κυβέρνηση.

Η ομάδα που δέχτηκε την επίθεση ήταν μια μονάδα της νέας κοινής δύναμης του στρατού, της αστυνομίας και της δασονομίας που είχε μόλις ολοκληρώσει την εξάμηνη εκπαίδευσή της και θα ξεκινούσε επιχειρήσεις κατά της λαθροθηρίας στις περιοχές γύρω από τον δρυμό Πάμα, στα σύνορα με το Μπενίν και το Τόγκο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μεξικό: Λιντσάρισαν αθώους θεωρώντας τους απαγωγείς παιδιών

Όμηρος στα χέρια επίδοξων απαγωγέων ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος Χι Σεντζιάν

gazzetta
gazzetta reader insider insider